Gazete Vatan Logo

Yeni canlı prodüksiyon ürünlerini tanıtıyor!

Yeni canlı prodüksiyon ürünlerini tanıtıyor!

Panasonic, 4K kamera, stüdyo kamera ve switcher'lara ait yeni ürün gruplarını Avrupa’da ilk kez kullanıcılarla buluşturdu.

Panasonic'in son dönemde lansmanını yaptığı 4K stüdyo kamerası AK-UC3000, Amsterdam'daki IBC etkinliğinde ön plana çıktı. 2015 yılının kış aylarında piyasaya sürülmesi planlanan bu ürün 3840x2160/50p'ye kadar UHD sinyali veren bir sensörle donatılmış bulunuyor.

Çok sayıdaki yeni özelliği kameranın kullanım kolaylığını ve esnekliğini artırıyor. Bu özellikler arasında darbesiz kazanç ayarı (-6~36dB) ve çok adımlı dijital gürültü azaltma yer alıyor.

Panasonic, Alman yayın kiralama şirketi Vision Tools'un Avrupa'da AK-UC3000'i ilk sipariş eden firma olduğunu da duyurdu. Panasonic dağıtım ortağı BPM, 2016'nın başlarında tamamlanması beklenen dört kamera için anlaşma yaptı.

Panasonic bunun yanı sıra profesyonel video sektörünün ilk 4K PTZ kamerasının tanıtımını da gerçekleştirdi. AW-UE70, HDMI yoluyla 25p'de 3840x2160 oranında çözünürlük sağlamakta olup 4K IP akışı, 4K USB video sınıfı ve kamera içi 4K kayıt yapma özelliğine sahip.

Şirket, kızılötesi sensörler gibi ekstra donanıma ihtiyaç duymadan canlı bir prodüksiyondaki hareketleri sorunsuz şekilde izlemek üzere Panasonic PTZ kameraları ile birlikte çalışan AW-SF100 otomatik izleme yazılımının da tanıtımını gerçekleştirdi.

Şirket aynı zamanda yeni amiral gemisi olacak stüdyo kamerasının da tanıtımını yaptı. Full HD AK-HC5000, 1080/200p’ye kadar yüksek hız çıkışına sahip olup 2015 kışında piyasaya sürülecek.

HC5000, yeni 2/3 model 3MOS sensörünü, yüksek hassasiyet (F12@2,000lx), düşük gürültü (S/N: >60dB) ve 1,100 TV hatlarında ölçülen çözünürlük içeriyor.

DRS ve CineGamma gibi geleneksel modellerindeki odaklama desteği, flaş bant dengelemesi ve eğri okuma desteği işlevleri ile öne çıkıyor. Gelişmiş darbesiz kazanç ayarı (-3dB - 36dB) ve kolay ayarlanabilir matris aracılığıyla çekim deneyimi iyileştirilmiş bulunuyor.

AK-UB300; spor müsabakaları, uzak stüdyolar ve canlı konserler gibi yüksek görüntü kalitesi gerektiren prodüksiyonlarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir 4K kutu kamera olarak öne çıkıyor. Düşük ışıklı gürültü azaltma işlevine sahip bu ürün, yüksek hassasiyet modu ve yeni geliştirilmiş bulanıklık azaltma işlevi kullanıyor.

Kamera, mevcut Panasonic iç ve dış mekan yatay çevrinme/dikey çevrinme sistemleriyle uyumlu olup web tarayıcısından eş zamanlı olarak hem izlenebilen hem de kontrol edilebilen 10 kameraya kadar IP uzaktan canlı izleme özelliğini kullanıyor.

Bu ürün dizisi, AV-HS6000 2ME video switch ile tamamlanmış bulunuyor. Büyük sistem entegrasyonları için çok sayıda giriş ve çıkış ile donatılan 3U boyutlu kompakt switch, 32 SDI, iki adet DVI girişe ve toplam 16 SDI çıkışa sahip.

2 M/E sınıfına ait canlı prodüksiyon switch'i, geçişin doğru olmasını desteklemek için yeni tasarlanmış, kullanımı kolay kullanıcı arayüzü grafik kontrol paneli (AV-HS60C1EJ/AV-HS60C2EJ) kullanıyor. Model, canlı görüntülerin genellikle yoğun bir ortamda ele alındığı stüdyo alt kontrol odaları ve dış yayın araçları için kesintisiz destek sunuyor.

Haberin Devamı