Gazete Vatan Logo

Yeni bir yıldız doğdu

Henüz hayvan severlerin karşısına çıkmamış olsa da, ülke çapında bir üne kavuştu

Almanya’da yaşayan Heidi adındaki keseli sıçan, henüz hayvan severlerin karşısına çıkmamış olsa da, ülke çapında bir üne kavuştu. Alman medyası, şaşı olan Heidi’nin peşinde koşuyor, internette Heidi çılgınlığı yaşanıyor. Keseli sıçanın YouTube’da çok sayıda videosu bulunurken, Facebook’taki sayfasına şu ana kadar tam 49 bin kişi üye olmuş durumda.

Aralık ayında, Bild gazetesi yeni oluşturulacak tropik merkezde yer alacak hayvanların resimlerini çekmek için hayvanat bahçesine gitti. Resimler yayınlandıktan kısa bir süre sonra, hayvanat bahçesinin yetkileri hiç beklenmedik bir durumla karşı karşıya kaldı.

Heidi’ye olan ilgi o kadar büyüktü ki, şaşı sıçan hakkındaki soruları yanıtlamak için bir internet sitesi açmak zorunda kaldılar.

Televizyonda gördüğü hayvana aşık olan Stefan Langner adındaki müzisyen, arkadaşlarıyla bir araya geldi ve 4-13 yaş arası kız çocuklarının seslendirdiği bir parça yaptı.

“Opossum Heidi Peers” adlı şarkı YouTube’da yayımlandığı ilk gün altı bin kere izlendi. Langner, geçmişte, Berlin’de yaşayan, Almanya’nın en sevilen kutup ayısı Knut için de bir parça hazırlamıştı.

Oyuncakçı Helmut Schache, Heidi’nin içi doldurulmuş prototipini hazırladı. “Alman yapımı-en iyi kalite” damgası taşıyacak Heidi oyuncakları iki farklı boyda üretilecek. 50 cm uzunluğunda olacak Heidi oyuncağı 110 dolardan satışa sunulacak.

HEIDI’NİN KADERİ

Şaşı sıçan Heidi ve kız kardeşi Naira, ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinden Almanya’ya gönderildi. Bunun nedeni, terk edilmiş halde bulunan sıçanların, vahşi doğaya ait hayvanlara bakan bir tesis tarafından reddedilmesi oldu. İlk önce Danimarka’ya giden sıçan kardeşler için son adres Leipzig oldu.

Yetkililer, 2,5 yaşındaki Heidi’nin neden şaşı olduğu konusunda kesin bir fikre sahip değil. Ancak, bu duruma genç yaşta maruz kaldığı kötü beslenme yüzünde gözlerinin arkasında yağ fazlası oluşmasına bağlıyorlar. Yetkililer, şaşı olmasının Heidi’nin canını yakmadığını ve yere atlarken sorun çıkarmadığını belirtti.

Heidi’nin yükselişi, kendisi için yazılan parçayı anımsatıyor: “Heidi bir model değil. Sarı saçlara ihtiyacı yok. Şimdiden ünlü oldu ve yakınsa süper star olacak.”

Haberin Devamı