Gazete Vatan Logo

Yeni bir özel alışveriş sitesi

Yarın hizmete başlayacak daybuyday.com açıldı Vakko, Prada ürünleri % 90 indirimli satılacak

TÜRKİYE’NİN en büyük e-ticaret kanallarından hepsiburada.com, Vakko’nun başkanı Cem Hakko ve girişimci Dinç Artman ‘daybuyday.com’ adında özel bir alışveriş kulübü kurdu. 3 Mart itibarıyla hizmet vermeye başlayacak sitede, Valentino’dan Prada’ya ünlü lüks markaların stok ürünleri yüzde 90’a varan indirimle satılacak. Sitede yılsonuna kadar 20 milyon TL ciro hedefleniyor.

Cem Hakko da internetin cazibesine dayanamadı, ‘hepsiburada.com’ ve girişimci Dinç Artman’la ortaklık yaparak geleneksel ‘Vakko Çadırı’nı sanal ortama taşıdı. İki yıllık görüşmeler sonucunda Vakko’nun başkanı Cem Hakko, Doğan Online’ın iştiraki Türkiye’nin en büyük e-ticaret kanallarından hepsiburada.com ile girişimci Dinç Artman, ‘daybuyday.com’ private shopping yani internette özel alışveriş kulübünde biraraya gelerek lüks markaların stoklarını indirimle satışa sunmaya soyundu.

3 Mart günü Vakko’nun geleneksel çadırını bundan sonra internette kurarak açılış yapacak olan sitede ilk 4 gün Vakko’nun ‘çadır ürünleri’ satışa sunulacak. Ardından Valentino’dan Prada’ya hem yerli hem de yabancı ünlü markaların ürünleri yüzde 90‘a varan indirimle satılacak. Bu yeni yatırımla Vakko ilk kez internetten alışverişe geçiş yaparken, genelde Şubat ayında Merter’de kurulan ‘Vakko Çadırı’ da son kez veda niteliğinde bir kez daha kurulacak ve ardından sadece sanal ortamda olacak.

Siteye davet yoluyla giriş yapılırken ziyaretçilere günde 5-6 kampanya sunulacak. İki yıl içinde yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yapılacak alışveriş platformundan yılsonuna kadar 20 milyon TL ciro hedeflenirken, günlük trafiğin ise 50 bin ile 100 bin arasında değişmesi bekleniyor.

Günlük trafik 50-100 bin

Daybuyday.com’un iş modelinin ‘private shopping’ üzerine kurulduğunu, öncelikle orta ve üst segment markaların stoklarından yararlanacaklarını söyleyen Daybuyday.com Genel Müdürü Dinç Artman, “Hepsiburada.com’un da çalıştığı bin 400 tedarikçisi ve çok güçlü bir altyapısı var. Günde 20 bin ürün çıkarıyor. İndirim oranımız yüzde 90’a varacak” dedi.

Hepsiburada.com’un üye sayısının 3 milyona ulaştığını, daybuyday.com olarak öncelikle bu müşterileri kendilerine de çekmek istediklerini aktaran Genel Müdür Dinç Artman, Hepsiburada.com’un günlük trafiği 500 bin kişi, biz de günlük 50 bin ile 100 bin kişiyi bekliyoruz” diye konuştu.

2011-2014 arasında e-ticarette patlama olacak!

TÜRKİYE’DE e-ticaret potansiyelinin çok güçlü olduğunu, bu yıl pazarın 25 milyar TL’ye ulaşmasının beklendiğini söyleyen hepsiburada.com’un Genel Müdürü Aytuğ İğneli, “2011-2014 yılları arasında bu alanda bir patlama bekleniyor. Bu beklentiyle de markalar e-ticarete daha fazla ilgililer, heyecan ve hevesle rotalarını bu alana yönlendirdiler. Biz de hepsiburada.com, Cem Hakko ve Dinç Artman’la herkesin bilgisi ve deneyimini aktardığı ‘daybuyday.com’ platformunu kurduk” değerlendirmesini yaptı. Daybuyday.com’u ‘özel bir alışveriş kulübü’ olarak nitelendiren İğneli, “Daybuyday.com hem en yeni markamız hem de gözbebeğimiz” dedi.

‘Vakko Çadır’ı sanal ortama taşındı

YARIN açılacak internet sitesinin ilk 4 gününde Vakko’nun outlet ürünlerinin satışa sunulduğu ‘Vakko Çadır’ı indirimi yapılacak. Sanal ortamdaki ‘Vakko Çadırı’nda 3 bin ürün satışa sunulurken ağırlık kadın kategorisinde olacak. Merter’deki çadırdan farklı olarak takım elbise gibi bazı ürünler sanal ortamda olmayacak ama ayakkabıdan çantaya, gömlekten aksesuvara kadar geniş bir ürün seçeneği yüzde 90’a varan indirimle satılacak. Vakko’nun ardından ise ikinci kampanya Valentino ürünlerinde yapılacak.

2 milyar internet kullanıcısı var

- 6.8 milyar olan dünya nüfusunun 2 milyarı internet kullanıyor.

- ABD’de internet penetrasyonu yüzde 80, Avrupa’da yüzde 50, Türkiye’de yüzde 48.

- Dünyada 230 milyon olan internet kullanıcısı sayısı 10 yılda 2 milyara ulaştı.

Haberin Devamı