Gazete Vatan Logo

Yeni bir hayat için zayıfladılar!

Son bir senede mide ameliyatı geçiren Işın Karaca, Hakan Aysev, Aslı Zen, Fatih Ürek ve Okan Karacan ameliyat için neden bu kadar beklediklerini ve ameliyat sonrası neler yaşadıklarını anlattı.

Yeni bir hayat için zayıfladılar!

Son dönemde obezitede bir devrim niteliği taşıyan mide küçültme ameliyatlarını yaptıranların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Mide küçültme ameliyatlarını yaptıran birçok kişiye uzun yıllar kilolarıyla başı dertte olan ünlü isimler de katılarak kısa sürede onlarca kilo verdi. Son bir senede mide ameliyatı geçiren Işın Karaca, Hakan Aysev, Aslı Zen, Fatih Ürek ve Okan Karacan ameliyat için neden bu kadar beklediklerini ve ameliyat sonrası neler yaşadıklarını anlattı. Sorularımıza içtenlikle cevap veren sanatçılar, çocuklarına sağlıklı görünmek ve onlarla uzun yıllar yaşamak istedikleri için bu ameliyata karar verdiklerini söylüyor.

Aslı Zen

‘Ameliyattek çözüm değil’

Tüp mide ameliyatı olalı tam bir yıl oldu. 30 kilo verdim ve şuan 59 kiloyum. 36-38 beden giyiyorum. Bu ameliyatlar kilo için tek başına kesin bir çözüm değil. Çok fazla yediğinizde mide tekrar büyüyor. Sıvı ve katı yiyecekleri beraber yemiyorum. Ameliyatın ilk günleri sadece sekiz kaşık sıvıyla beslendiğim için peynir yemeyi çok özledim. Bu ameliyatı daha önce yaptırmak isterdim ama ölürüm diye çok korktum. Fakat artık sahnede hareket edemiyordum. Kızım güzelliğe düşkün biri. Beyonce'un bir klibini izleyip "Anne sende böyle şeyler giyebilirsin" dediğinde bu işi çözeyim dedim. Şerbetli tatlılar, asitli içecekler ve kızartma yemem yasak. Onun dışında her şey yiyebiliyorum.

Haberin Devamı

Okan Karaca

‘16 yılda 400 kilo alıp, verdim’

20 Nisan'da mide bypass ameliyatı oldum. Hızlandım, özgüvenim yerine geldi, uyku kalitem arttı. Daha önce hep doğal yollarla kilo vermeye çalıştım. Zaman zaman bunu başardım. Hatta 1999-2015 yılları arasında toplamda 400 kilo alıp vermişim. Doğru hekimi bulduğum ve obez hastası olduğumu kabul ettiğim an ameliyat oldum. Ameliyattan beş hafta sonra her türlü yiyeceği yiyebiliyordum. Sadece acılı besinlere dikkat etmek lazım. Acılı şeyler yememeye dikkat ediyorum. Artık iştahımda değişti. Eskiden tatlılara saldırırdım ama artık yeşillik ve sebzelere yöneldim. Şu anda 30 kiloya yakın kilo verdim. Bu ameliyatı oğlum Alican için yaptırdım ve başardım.

Haberin Devamı

Işın Karaca

‘Çocuklarım için kilo verdim’

Geçirdiğim tüp mide ameliyatından yaklaşık sekiz ay sonra 40 kilo verdim. 105 kilodan 65 kiloya düştüm. Tiroid, şeker ve tansiyon hastasıydım. Şimdi iyileştim. İlk hafta sadece ayran, kefir, tavuk suyu gibi sıvı besinlerle beslendim ve katı yiyecekleri özledim. Asitli içecekler yasak. Kola ve benzeri içecekler içemiyorum. Bir de mercimek, kuru fasulye yiyemiyorum. Gaz yapıyor. Operasyonu güzellik için değil çocuklarımın beni sağlıklı görmesi ve son çarem olduğu için yaptırdım.

Hakan Aysev

‘14 beden küçüldüm’

Beş ay önce tüp mide ameliyatı geçirdim. Artık yarım köfte ve iki kase çorbayla doyuyorum. 12 yaşındaki bir çocuğun midesine sahibim. Eskiden bedenimi bilmez, özel dikim kıyafet giyiyordum. Şimdi 38-40 bedenim. Tam 14 beden birden küçüldüm. Dört yaşında bir kızım var. Onun büyüdüğünde ne olduğunu görmek için uzun yaşamak istiyorum. Hayatımdan kilolarım dışında pesimist düşüncelerimi attım.

Fatih Ürek

Haberin Devamı

‘Ölümden döndüm’

Artık giydiğim her şey yakışıyor. İstediğim vücuda kavuştum, çok meşakketli zor bir yoldan geçtim. Hem psikolojik olarak, hem de bünyesel olarak zor günler atlattım ama hayatımda birçok şey iyi anlamda değişti. Şu an yemek yeme alışkanlığım ve porsiyonlarım her şey bambaşka. Yeni doğmuş bir bebeğin ilk yeme alışkanlığını edinmesi şeklinde yaşıyorum. Ameliyattan 10 gün sonra bir sıkıntı yaşadım ve gerçekten uzun bir dönem zor günler geçirdim. Ölümden döndüm ama hepsi geride kaldı. Şeker hastalığım geçti. Günde 15’e yakın ilaç alırdım şu anda hiç bir ilaç almıyorum.