Gazete Vatan Logo

Yeni bir Çiftlik Bank vak'ası daha

Türkiye'de, ‘Çiftlikbank’ olayı gündemdeki yerini korurken, yeni bir dolandırıcılık kapısı daha ortaya çıkarıldı

Yeni bir Çiftlik Bank vak'ası daha

Polis, piramit sistemi üzerinden ortaklarına kar payı dağıttığı iddia edilen ‘Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne operasyon başlatarak tüm mal varlıklarına el koydu

Binlerce kişinin dolandırıldığı ‘Çiftlikbank’ olayı gündemdeki yerini korurken, yeni bir yapının daha ortaya çıktığı iddia edildi. Polis, piramit satış yöntemiyle dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla “Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ adı altında faaliyet gösteren şirkete operasyon başlattı.

Yurt dışında firari durumda olan Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın'ın 1 milyar liradan fazla vurgun yaptığı Çiftlikbank olayına benzer yeni bir dolandırıcılık sistemi ortaya çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube polisi, piramit satış yöntemiyle dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla “Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ adı altında faaliyet gösteren şirkete operasyon başlattı. Enser Erden ile oğlu Serkan Erden adlı kişilerin işletmeciliğini yaptığı şirketin tüm mal varlıklarına el konuldu. Piramit sistemi üzerinden yürütülen söz konusu yapının merkezinin İstanbul Şişli’de, çiftliğin ise Konya İçeriçumra’da olduğunu belirleyen Mali Şube polisi, şirketin sahipleri olduğu öne sürülen baba ve oğlunu yakalamak için Konya ve İstanbul’da operasyon düzenledi. Serkan Erden adlı şüpheli İstanbul’da gözaltına alınırken, babası Enser Erden ise Konya’da yakalandı.

Haberin Devamı

Çiftlikbank’ olayına benzer yapıyı ortaya çıkaran mali polis, ‘Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin en tepesinde Enser Erden ve oğlu Serkan Erden’in olduğunu belirlerken, şirketin hiyerarşik yapısını ve mali profilini inceliyor. Üyelik sistemi ile sözde ortaklarına döner sermayeli 49 yıllık kazanç kapısı açtığı ileri sürülen şirketin mağdur sayısı araştırılıyor.

ŞİRKETİN İNTERNET SİTESİNDE YAPILAN AÇIKLAMA
Şirketin internet sitesinde (https://bbciftligi.com) yapılan açıklamada, BB Hayvancılık Bakanlık soruşturması nedeniyle üye alımlarımız durdurulmuştur ve Birlik Beraberlik Çiftliğinin saadet zincirleriyle herhangi bir alakası yoktur. (Çiftlikbank vs.) şekilde uyarılar bulunduğu dikkat çekti.
ŞİRKET SAHİBİ SERKAN ERENİN SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMA
Şirket sahibi Serkan Erden sosyal medya hesabından 21 Martta yaptığı Kamuoyuna Duyurulur başlığıyla yaptığı paylaşımda da şöyle demişti:
Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık Anonim Şirketinin ve şahsımın ponzi ve saadet zincirleriyle hiçbir alakası ve çalışması yoktur. Şirketimiz Gümrük Bakanlığı tarafından incelendiğinden dolayı yatırımcı kabul edilmemektedir. Bakanlık tarafından açıklanan 11 şirket arasında içinde sanal oyun olmayan ve şu an sistemi, telefonları açık olan, gerçek üretim yapan ve yapmaya devam eden tek firma olarak halen yerimizdeyiz ve işlerimize devam etmekteyiz. Hakkımızda çıkan haberlere itibar etmemekte ve ticaretimize devam etmekteyiz, yatırımcılarımıza ödemelerimizi yapmaya başladık. Şahsımın ve firmamızın arkasında duran tüm yatırımcılarımıza ve dostlarımıza canı gönülden teşekkür eder, yüce Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği her cezaya şahsım ve şirketim adına hiçbir itirazda bulunmamaktayız. Haberlerde çıkan 1 Milyon TLsine el koyuldu ve sanal oyun haberi tamamen asılsızdır itibar etmeyiniz.

Haberin Devamı