Gazete Vatan Logo

Yeni Avensis’e Türk imzası...

Toyota’nın D segmentinde yer alan modeli Avensis’in 3’üncü nesli Haziran ayı sonunda ülkemizde satışa çıkacak.

Yeni Avensis’e  Türk imzası...

Avensis, Toyota Avrupa bünyesinde Proje Direktörü olarak görev yapan Türk mühendis Ahmet Karaman’ın başkanlığındaki 70 kişilik tasarım ekibi tarafından baştan sona yenilendi. Eski jenerasyona göre büyüyen Avensis’te; yeni ön tasarım, kaslı hatlar, LED farlar, krom çerçeveli ızgara öne çıkıyor.

Ahmet Karaman, yeni Avensis’in D segmentindeki beklentileri karşılayacak bir otomobil olduğunu belirtti.

Karaman, yeni Avensis’te bakılarak ve dokunularak hissedilebilen algılanan kaliteyi en üst seviyede sunduklarını kaydederek, şunları söyledi:

“Avensis, lider ve Toyota bayrağını taşıyan bir otomobil. Birçok yeni teknolojinin standart olarak yer aldığı Avensis premium segmentteki otomobillerde algılanan kaliteyi şimdi en üst seviyede sunuyor. Bunu kullandığımız malzemenin kalitesi, uyumu gibi tüm detaylara azami düzeyde dikkat ederek gerçekleştirdik.”

1.6 litre dizel motoru var kullanıldı

Yeni Avensis, 2 dizel ve 3 benzinli motor seçeneği ile satışa sunulacak. Otomobilde 1.6 lt D-4D dizel motor ilk kez kullanıldı. 6 ileri manuel şanzımana sahip1.6 lt D-4D dizel motor 2 .0 lt’lik dizel motordan 20 kg daha hafif. 1.6 lt’lik motor 112 beygir güç ve 270 Nm tork üretiyor. Yakıt tüketimi de ortalama 4.2 litre. Yeni Avensis’te,1.6 lt D-4D’nin yanı sıra, ilk kez bir Toyota’da kullanılacak 143 beygir gücündeki 2.0 lt D-4D güç ünitesi de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı