Gazete Vatan Logo

Yeni Audi Q4 tarihi belli oldu!

Alman otomobil devi Audi, bir süredir yaşadığı dizel motor sorunları nedeniyle 2021 yılına ertelediği Yeni Q4 modelini iki yıl erkenden 2019 yılında otomobil pazarına sürecek.

Yeni Audi Q4 tarihi belli oldu!

2018 - 2019 yılı Alman otomobil devi Audi için bir dönüm yılı olabilir. Otomobil sınıfında büyük bir yenilik yapmaya hazırlanan dev şirket 2019 yılına kadar iki tane SUV model otomobil ile birlikte bir de elektrikli otomobilini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Tanıtılacak olan SUV modellerinden ilki Audi Q8 olarak daha önceden duyurulmuştu. 2018 yılında üretilip pazara verilecek olan Q8 modelini bir yıl sonra yeni Q4 modeli takip edecek. İki yıl içinde iki önemli SUV modeli ile dikkatleri üzerine toplamayı bekleyen firma, aynı zamanda geliştirmekte olduğu bir elektrikli otomobil modelini de aynı yıl piyasaya sürecek.

Bilindiği üzere Alman otomobil şirketlerinde yaşanan dizel motor sıkıntıları nedeniyle bir ara bocalama dönemine giren Audi, üretimini gerçekleştireceği Q4 modeli için tarih olarak 2021 yılını işaret etmişti. Firma bu tarihi daha geriye çekerek 2019 yılında yeni Suv modeli Q4'ü kullanıcıların beğenisine sunacak.

Önümüzdeki yıl Audi için oldukça hareketli bir yıl olacağı düşünülüyor. Audi A8 modelini gelecek yıl piyasaya sürecek olan firma aynı yıl Audi A7 ile birlikte Audi Q8 SUV modelini de hazır hale getirecek. Audi'nin kompakt crossover modeli konumunda yer alan Q2 modeli Türkiye dahil birçok Avrupa ülkesinde pazara sunulmasına rağmen henüz ABD'de yerini almadı.

Haberin Devamı

Dizel motor sıkıntısını aynı ülkenin Volkswagen firması ile derinden hisseden Audi, bu soruna rağmen geçtiğimiz yıl otomobil satış adetini %3.6 oranında arttırmayı başarırken marka değerini de %1.5 oranında büyüttü.