Gazete Vatan Logo

Yeni Astra’yla hedef büyüttü

Opel, 200 kilogram hafifleyen ve dizel-otomatik motora kavuşan yeni Astra’yı Kasım’da Türkiye’de satışa sunacak. Marka, 15 bin adetlik satışla sınıfında liderliği de hedefliyor

Yeni Astra’yla hedef büyüttü

YENİLENEN Astra, ilk etapta 136 beygir güç üreten 1.6 litre dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneği ile sunulacak. 105 beygirlik 1.0 litre üç silindirli ECOTEC benzinli motor ve 150 beygir gücünde 1.4 litrelik ECOTEC benzinli motor manuel şanzıman seçeneği de yer alacak. 1.4 litrelik motorun otomatik şanzımanlı versiyonu 2016’nın ilk çeyreğinde gelecek.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Kasım’da Türkiye’de yollara çıkacak yeni Astra ile 2016’da 15 bin adedin üzerinde satışa ulaşarak, sınıfında liderliği hedeflediklerini söyledi. Keklik, “Bu yıl Opel satışlarını 50 bin adetlere yaklaştırmayı öngörüyorduk. Ancak son 3 ay zor gözüküyor” diye konuştu.

200 kilo hafif

Boyutlarının daha küçük olmasına rağmen hem iç genişliği hem de sağladığı konfor ile dikkat çeken yeni Astra önceki modellerden 200 kilo kadar daha hafif. Şerit ihlali uyarı sistemi, trafik işareti tespit sistemi, masaj fonksiyonlu koltuklar, uzun farda diğer sürücüleri rahatsız etmeyen sürüş sunan IntelliLux Led-Matrix far teknolojisi gibi özellikler öne çıkıyor.

Haberin Devamı