Gazete Vatan Logo

Yeni acemi alınmayacak

Bir ayda dört kez zehirlenme vakasının yaşandığı, toplam 1919 askerin hasteneye kaldırıldığı, 1 askerin ise hayatını kaybettiği Manisa’daki Piyade Eğitim Komutanlığı’na en az bir dönem asker alınmayacak

Yeni acemi alınmayacak

Manisa’da 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda 731 askerin zehirlenme şüphesiyle tedaviye alınmasının ardından açıklamalarını sürdüren Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, şu an eğitim gören askerlerin Cuma günkü yemin töreninin ardından birliklerine gönderileceklerini ancak en az bir dönem asker alınmayacağını belirtti. Vali, “Mutfak teşkilatının yeniden hazırlanması, tercih edilecek yöntemle hazırlıkların tamamlanması için bu zamana ihtiyaç var” dedi. Yemek yapımında kullanılan malzemelerin incelenmesinin devam ettiğini belirten Vali, “Olayın sebepleri konusunda açıklama yapmak için erken. Bu konu hassas. Kanaatlerle götürülmemesi gerekiyor. 23 Mayıs’ta yeterince önemsenen bir konuydu. 3 koldan adli, idari soruşturmalar başlatıldı. Sağlık Bakanlığı enfeksiyon uzmanlardan oluşan 10 kişilik heyet gönderdi. Son olaydan sonra 12 kişilik grup çalışmalarını devam ettiriyor” açıklaması yaptı.

Ankara merkezli gözaltı olabilir

Öte yandan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, kentte askeri kışlalardaki zehirlenmelerle ilgili 24 kişinin gözaltında olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde Ankara merkezli birtakım gözaltıların da olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

O iddiaları yalanladı

Vali Güvençer, yaşadıklarına tepki gösteren askerler hakkında soruşturma başlatıldığı haberleriyle ilgili ise “Hastalanan çocuklarımızın böyle bir soruşturmaya ya da herhangi bir tarize muhatap olmaları söz konusu olamaz” açıklaması yaptı.

Askeri heyetten inceleme

Bu arada zehirlenme olayıyla ilgili olarak TSK da ayrı iç soruşturmasına başladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın görevlendirdiği üst düzey askeri heyet, erlerin tedavi gördükleri hastaneleri ziyaret etti. Burada erlerle konuşan heyettekiler, ayrıca hastane yöneticilerinden de son durum hakkında bilgi aldı. Askeri heyetin hazırlayacakları raporların, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a iletileceği öğrenildi.