Gazete Vatan Logo

Yemin yoksa RTÜK de yok



ANKARA - TBMM Genel Kurulu’nda dün RTÜK’te görev süresi 14 Temmuz itibariyle dolacak 2 ve Deniz Feneri e.v soruşturması kapsamında tutuklanması üzerine Zahit Akman’ın istifasıyla boşalan 1 üyelik için seçim yapıldı. Görev süresi dolacak ve bu kez BDP kontenjanından seçimi yapılacak 1 üyelik için ise, BDP’lilerin yemin etmemesi nedeniyle aday da gösterememeleri yüzünden seçim gerçekleştirilemedi. Genel Kurulu’nda dün hükümetin güvenoylamasının ardından, RTÜK’ün 3 üyeliği için seçim yapıldı. Mevzuat gereği seçimlere parti gruplarınca tespit edilen 6 aday katıldı. Seçimlerde AK Parti kendi kontenjanına düşen 2 üyelik için halen RTÜK Başkanvekilliği görevini yürüten Taha Yücel ile RTÜK üyesi olan Abdulvahap Darendeli ile RTÜK’te Uzman Denetçi olarak görev yapan Yusuf Turan ve RTÜK’te görev yapan Arslan Narin’i aday gösterdi.

9 üyeden oluşuyor

CHP’nin adayları ise Gazeteci Süleyman Demirkan ile RTÜK üyesi Korkmaz Alemdar oldu. Genel Kurul’da yapılan gizli oylama sonucu, AK Parti kontenjanına düşen üyeliklere Taha Yücel 460, Dr. Abdulvahap Darendeli 452 oyla, CHP kontenjanına düşen üyeliğe ise Süleyman Demirkan 452 oy ile seçildi. 483 milletvekilinin oy kullandığı seçimde, diğer adaylar Aslan Narin’e 44, Yusuf Turan’a 9 ve Korkmaz Alemdar’a da 12 oy çıktı. 2 oy da geçersiz sayıldı.

9 üyeden oluşan RTÜK’te şu an AK Parti’nin önerdiği 6, CHP’nin önerdiği 2 ve MHP’nin önerdiği 1 üye var. BDP’nin RTÜK’e üye verebilmesi ancak Ak Parti’li bir üyenin görev süresinin dolması ya da istifa etmesiyle mümkün olacak.

Haberin Devamı