Gazete Vatan Logo

Yemen’den ikinci Türk kafilesi geldi

Yemen'de süren iç karışıklık nedeniyle bu ülkeden tahliye edilen Türk ve yabancı toplam 230 kişi, THY uçağıyla İstanbul'a geldi

Yemen’den ikinci Türk kafilesi geldi

Yemen'de süren iç karışıklık nedeniyle başkent Sana'dan yabancı vatandaşlar da dahil 230 kişi tahliye edilerek Türkiye’ye getirildi. Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman'ın çabalarıyla başkentten içinde 200 Türk vatandaşının da bulunduğu 230 kişilik gurup, pasaport işlemlerinin yapılmasından sonra THY uçağı ile 17.15’te Atatürk Havalimanı'na geldi.

“TÜRK HALKI YEMEN HALKINA DUA ETSİN”

Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk vatandaşlar iç karışıklık döneminde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman'a teşekkürlerini ifade eden ve Yemen’de öğretmen olarak görev yapan Emre Sadık Türk halkının Yemen halkına dua etmesi gerektiğini söyledi. Durumu içler acısı olarak nitelendiren Sadık konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“İnşallah en kısa zamanda huzura karışır ve düzelir. Bizimle beraber bazı Yemenliler de tahliye edildi. Tahliye için 3 kez yola koyulduk. İlk iki sefer bazı aksilikler oldu ve gerçekleşmedi. Aden’den gemi ile tahliye edilecektik ondan da vazgeçildi. Sonradan bugün için bize uçak ayarlandı. Havaalanı kontrol noktasında askerin biri Yemenli bir vatandaşa silah doğrultmuştu. Herkes gerilmiş bir vaziyette. Savaş ortamı olduğu için insanlar kendilerini kontrol edemiyorlar.”

Haberin Devamı

"VATANDAŞLAR GÜVENLİKLERİ İÇİN EVDEN ÇIKMIYOR"

Yemen’de yaşananları anlatan bir diğer Türk vatandaşı Ayşe Oğuz, bombardımanların gece daha çok yaşandığını söyledi ve can güvenlikleri için evden hiç çıkmadıklarını sözlerine ekledi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali çıkış kapısından çıkan yolcuları yakınları karşıladı. Yemen'in Aden bölgesindeki 55 Türk vatandaşı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Büyükada Fırkateyni tarafından Aden'den tahliye edilmişti. Önce Cibuti'ye ulaştırılan Türk vatandaşları, buradan havalimanına geçmişti. Tarifeli seferle dün Atatürk Havalimanı'na gelen 55 Türk vatandaşı, pasaport işlemlerinin ardından ülkeye giriş yapmıştı.