Gazete Vatan Logo

Yemen'de akaryakıt krizi!

Sana'da petrol kuyrukları kilometrelerce uzadı. Haftalardır devam eden krizde gerginlik tırmanıyor.

Yemen'de devam eden akaryakıt sıkıntısı başkent Sana'da gerginliğe neden oluyor. Haftalardır devam eden kriz ve kilometrelerce uzayan araç kuyruklarının ardından gerginlik yaşanıyor. Günlerdir benzin alabilmek için kuyrukta bekleyen araç sahipleri yol kesip lastik yaktı.

Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olaylarda, eylemleri sonlandırmak için havaya ateş açıldığı gözlendi.
Gerginliğin yaşandığı bölgelerden Sana'nın 60. caddesindeki benzin kuyruğunun uzadığı yerlerde yol kesen, taştan bariyerler kuran ve lastik yakan göstericile,r hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi aleyhine sloganlar attı. Göstericiler, ''Elektrik yok, gaz yok, benzin yok'' şeklinde şikayetlerini sıralarken, Hadi'yi istifaya çağırdı. Enerji açığı, güvenlik zaafiyeti, şiddet olayları ve hayat pahalılığının Yemen halkını ''sosyal patlamanın'' eşiğine getirdiği belirtiliyor.

Yemen'de son yıllarda artan ekonomik kriz ve enerjide dışa bağımlılık, benzin ve dizel tedarikinde krizlere neden oluyor. Petrol ülkesi olan Yemen'de işlenemeyen ham petrol ihraç edilirken, işlenmiş petroldeki dışa bağımlılık ve yüksek maliyet son iki ayda krizin büyümesine yol açtı.
Yemen Petrolleri'nden yapılan açıklamada, krizin sona ereceği ve birçok geminin akaryakıt sevkiyatı için Hudeyde limanına yanaştığı belirtildi.

Haberin Devamı