Gazete Vatan Logo

Yeme-içme sektörüne yön verenlerin favori mekanları

Yeme-içme sektörü dendiğinde İstanbul Türkiye’nin diğer kentlerine göre açık ara önde. Bu hafta kimi aşçı-şef kimi ise mekan sahibi sektörün önde gelen isimlerine İstanbul’da tercih ettikleri mekanları sorduk. Nedenleriyle anlattılar

Yeme-içme sektörüne yön verenlerin favori mekanları

Oya Emerk -Yemek ve mekan yazarı blogger

Antreler için yardım isteyin

Şık ama abartısız bir dekorasyonla, ışıklandırması, masa düzeni, düzeyli personeli ile hemen sizi kucaklayan Brasseria Noir iddialı bir mekan. Ancak mönüleri çok farklı. İlk kez gidecekseniz, mutlaka, en azından antreler için yardım isteyin. Zengin mönüsündeki her tat size farklı bir keyif verecek. Miray ve Oğuz Ermeç çifti bu mekanlarına da imzalarını atmış. Her şeyden önce ekmekler kendi fırınlarında pişiyor. Ördek konfit, dana pirzola, strogonof, dry age antrikot, la kebab, Noir kokoreç, uykuluk çok lezzetli.

Sahrap Soysal-Yemek yazarı

Çok iyi balık ızgara yapıyorlar

Park Fora, dışarıda çok az yemek yiyorum ama gidersem balıkçı tercih ederim. Kuruçeşme’deki Park Fora’yı samimi atmosferi, iyi servisi ve patlıcan salatası ile çok iyi balık ızgara yaptıkları için tercih ediyorum.

Cüneyt Asan Günaydın Restoranları Kurucu Ortağı

Japon mutfağını seviyorum

Kendi restoranlarım dışında dışarıda yemek yemeği pek tercih etmiyorum; pek güvenemiyorum. Ancak bir tek Zuma’yı beğeniyorum ve gidiyorum. Japon mutfağını seviyorum. Zuma hem kalitesi hem servisi, lezzeti ve duruşuyla takdir ettğim bir mekan.

Haberin Devamı

Zeynep Kakınç Mutfak Dostları Derneği Başkanı

Anadolu tatlarını seviyorum

Istanbul’da sevdiğim pek çok yer var ama müdavimi olduğum yer Bomontiada Kiva.. Keyifli ve sicak bir atmosferi var.. Yemekleri çok lezzetli ve bende heyecan yaratan bir mekan. İş ya da özel fark etmiyor aşağı yukarı tüm randevularım için ilk aklıma gelen yer. Her gidişimde Anadolu’nun bir başka özel yemeğini tanıma ve tatma şansı burayı gözümde ayrıcalıklı kılıyor.

Burak Kan (Gurukafa) - Sosyal Medya Yazarı

Mekanın şefi harika

Kilimanjaro. Bu aralar en sevdiğim mekan. Aslında mekanı sevme sebebim şefi Mustafa Otar. Geleneksel yöntemleri çok iyi bilen ama bunları en yaratıcı ve cesur şekilde uygulayan bir şef. Yerel malzemeye çok önem veriyor. Geleneksel pişirme yöntemlerine sadık kalarak yeni lezzetler yakalıyor.

Hazer Amani - Dream Grubu Marka Geliştirme Şefi

Haberin Devamı

Lezzetli mönüsü ve ambiyansı şahane

En sevdiğim mekan Kilimanjaro. Mekanın şefi Mustafa Otar yaptığı yemekler ile döktürüyor. Bomontiada’da zaten kendinizi inanılmaz iyi hissediyorsunuz. Komşum olmaları da cabası. Servisinden çalan müziğe, basit ama lezzetli mönüsü ve ambiansı ile birleşince en sevdiğim mekan oluyor. Burada altını çizmek isterim basiti güzel yapmak en zor iştir!