Gazete Vatan Logo

Yelken ve deniz tutkusu yüzünden ayakkabıcı oldu

Yelken tutkunu Zeki Akman, yurtdışında keşfettiği Sperry Top Sider tekne ayakkabılarıyla sektöre girdi. Ünlülerin tercih ettiği Gant, Keen ve Tkees markalarını Türkiye’ye getirdi

Deniz ve yelken tutkunu olan Zeki Akman, yurtdışında keşfettiği Sperry Top Sider tekne ayakkabılarını Türkiye’ye getirerek tutkusunu işe dönüştürdü. 2000 yılında sektöre adım atan Akman, bugün ünlülerin tercih ettiği Gant spor ayakkabıları, Keen sandaletleri ve Tkees terliklerini 150 noktada Türk tüketicisinin beğenisine sundu. Tkees terlikleri Angelina Jolie’den Halle Berry’ye dünya yıldızlarının markası olarak biliniyor. Zeki Akman’ın kurduğu Akman Ayakkabı gelecek yıl Sperry Top Sider ile ilk perakende mağazasını açmayı hedefliyor. 3 yıl içinde ise Sperry Top Sider markası 10 mağazaya ulaşmayı planlıyor.

Sektöre adım attığında ilk 5 yıl kendi markasıyla yurtdışına üretim yaptırdığını söyleyen Zeki Akman, “2005 yılından sonra, henüz Türkiye’de tanınmayan dünyaca ünlü markaların, sektörde talep edildiğini görmek ilgimizi çekti. Çalışmalarımızı bu yönde hızlandırdık. İlk olarak, Sperry Top Sider’ın distribütörlüğünü aldık. Ardından Keen ve Gant geldi. Son olarak Angelina Jolie, Beyonce, Cameron Diaz gibi dünya yıldızlarının tercihi olan Tkees terliklerini getirdik” diye konuştu. Şu anda Beymen Blender, Divarese, Boyner gibi 150 noktada ürünlerinin satıldığını kaydeden Akman, “Seneye Sperry Top Sider ile ilk mağazamızı açma planımız var. 3 yıl sonra bu markayla İstanbul, Ankara ve İzmir’de 10 mağazaya ulaşma hedefindeyiz. Tüm yatırımlarımızı her yıl yüzde 10 büyüme hedefleyerek planlıyoruz. İstikrarlı ve sağlam adımlarla ilerlemek istiyoruz” dedi.

Zeki Akman, “Denize ve yelkene olan tutkum; Paul Sperry’nin tekne ve yat için tasarladığı Sperry Top Sider ayakkabılarıyla yollarımızı kesiştirdi. Amerika’ya her gittiğimde farklı renk ve modelini satın aldığım bu ayakkabıları neden ülkemde bulamadığımı sorguladım ve getirdim” dedi.

Sektör büyüyecek

ZEKİ Akman, yılda 100 bin adet ayakkabı ve terlik ithal ettiklerini söyledi. Ürünlerinin fiyatlarıyla ilgili bilgi de veren Akman, “Tkees terliklerimiz 129 TL iken, Keen sandaletlerimiz 129-249 TL, Sperry Top Sider ayakkabılarımız ise 159-349 TL fiyat aralığında satışa sunuluyor. “

Haberin Devamı