Gazete Vatan Logo

Yeldeğirmeni'nin son misafiri Ganaj Patisserie

Üç kardeş, Melek, Yasemin ve İbrahim Özcan’ın Kadıköy Yeldeğirmeni’nde açtıkları “Ganaj Patisserie”, özellikle el yapımı unlu mamülleriyle gelenlerin damaklarını mest ediyor…

Yeldeğirmeni'nin son misafiri Ganaj Patisserie

Yeldeğirmeni son dönemde kafelerin ardı ardına açıldığı bir semt haline geldi. Karaköy ve Cihangir’in yarattığı akım bir anlamda Yeldeğirmeni’ne de ulaşmış durumda. Son olarak 1.5 ay önce açılan ve birbirinden lezzetli unlu mamülleri tadabileceğiniz “Ganaj Patisserie” semtin son konuğu olarak misafirlerini bekliyor…

Pimapen dükkanından şık bir kafeye…

Üç kardeşten Melek ve Yasemin, şef unvanına sahip, her ikisi de eğitimli ve alanında hakim insanlar. Mekana girdiğimizde kardeşlerden biri mutfaktan iniyor, diğeri ise tezgahtaki ürünleri kontrol ediyor. Anlaşılıyor ki dükkanı açmakla kalmamışlar, işlerinin de sonuna kadar takipçisiler. Moda, Balat, Karaköy başta olmak üzere pek çok yeri gezmişler. Nihahi olarak da Yeldeğirmeni’nde karar kırmışlar. Yatırım amaçlı satın aldıkları pimapen dükkanını baştan aşağı yenilemişler. Şu an da kafenin üst katındaki mutfakta hünerlerini konuşturup gelen müşterilere yaptıkları lezzetleri sunuyorlar. Mekanın adı “Ganaj” ise, pasta süsleme sanatı olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Çocukluklarındaki pastanelerde yedikleri elmalı ve un kurabiyelerini tekrar müşterilere tattırmak istediklerini söyleyen Melek Özcan, “Nostaljik tatlar bizde var. Mesela ekstra olarak kaygana ve yengen yapmak istiyoruz. Fiyatlarımız da diğer semtlere göre gayet uygun. Bir pasta ve kahve ortalama 10 TL civarında. Etraftaki esnaf açmamızı muhteşem olarak nitelendiriyor. Çikolotalı, peynirli ve zeytinli yapıyoruz. Gerçekten denemeye değer.”


İncirli tart, Türk kahveli-kestaneli trüf ve süt fındık (özellikle süt fındığın patentini almak istiyorlar) öne çıkan lezzetlerden.

Fiyatlar oldukça uygun. Bir kahve ve pasta ortalama 10 TL civarında.

Süt fındığın patentini alacaklar!

İncirli tart, Türk kahveli - kestaneli trüf ve süt fındık (özellikle süt fındığın patentini almak istiyorlar) en çok öne çıkan lezzetlerden. Fildişi çikolatadan yapılan cheesecake’i ve çilekli pastayı da mutlaka denemelisiniz. İçecekler ise daha çok kahve ağırlıklı; capuccino, latte, filtre... Mekanda her gün kahvaltı veriliyor, Cumartesi ve Pazar günleri ise gelenleri özel spesiyaller bekliyor. Ege’den zeytinyağı ve dağ kekiği de getirilmiş. Ganaj’ın müdavimleri yaş olarak daha çok 25-45 aralığında. Mekanın önündeki sandalyelerin üzeri şık puflarla kaplı, derginizi veya kitabını kapıp “Cafe de Flore” havası yaratmanız mümkün.

Haberin Devamı

Çarşamba ve cumartesi yer yok!

Mekan her gün sabah 7’den gece 23:00’a kadar hizmet veriyor. Özellikle çarşamba ve cumartesi günleri oturacak yer bulmanız zor.

Özcan kardeşler, ileride mekanda aşçılık başta olmak üzere farklı alanlarda workshoplar ve özel etkinlikler de düzenleyecek.