Gazete Vatan Logo

Yeğen Erbakan'dan CHP adaylığı açıklaması!

O iddialara yanıt verdi

Sarıgül’ün kurmaylarından Necmettin Erbakan’ın yeğeni Sabri Erbakan’ın CHP’nin Fatih adayı olduğu iddia edildi. Erbakan net bir şey olmadığını söyledi.

Necmettin Erbakan’ın babasının adını taşıyan yeğeni Sabri Özkan Erbakan’ın CHP’den Fatih Belediye başkanı aday adayı olduğu iddia edildi. Necmettin Erbakan’ın 2011’de vefat eden ve Ege Üniversitesi Göz Polikliniği’nin kurucusu olan ağabeyi Prof. Dr. Selahattin Erbakan’ın oğlu olan Sabri Erbakan, Refahyol hükümeti döneminde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müşteşar Yardımcılığı’na getirilmişti.

AK Parti adayıydı

Sabri Erbakan’ın adı daha önce 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönünde gündeme gelmişti. Sabri Erbakan, 2007 Genel Seçimleri’nde Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan AK Parti İzmir Milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etmiş ancak seçilememişti. Sabri Erbakan, 2010’da Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Hareketi’ne (TDH) katıldı. Sabri Erbakan, Mustafa Sarıgül’ün Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Şişli Meslek Yüksek Okulu’nda da Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

VATAN’ın konuştuğu Erbakan, Fatih Belediye Başkanlığı’na aday olduğu iddialarını yalanladı. Erbakan, şunları söyledi:

‘Daha üye değilim’

“Adaylık için herhangi bir başvurum ya da görüşmem olmadı. Zaten daha CHP’ye üye değilim ve üyelikle ilgili de net bir durum yok. Sarıgül’le birlikte siyaset yapıyorum. Hala TDH’da çalışıyorum. Sarıgül’ün CHP’ye dönüş sürecinde birlikteydik. Şu anda siyasetle ilgili belli bir şey söz konusu değil. AK Parti’yle bir ilgim yok. Hayattayken rahmetli amcam ile sık görüşürdük. Birbirimizi çok severdik. Amcam bürokrat olmamı isterdi. Ben de onun için bürokrat olup 15 yıl müsteşarlık yaptım.”

Haberin Devamı