Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Yeditepeli’nin bir bildiği var

Yeditepe, başarılı öğrencileri; burs, ücretsiz yurt ve yurt dışı eğitim olanaklarıyla ödüllendiriyor.

Yeditepe Üniversitesi, öğrencilere sağladığı imkânlarla vakıf üniversiteleri arasında liderliğini korumaya devam ediyor.

Burs Olanakları:
Yeditepe Üniversitesi, başarılı öğrencilerine ayrıcalıklı bir burs imkânı sağlıyor. Burslu kontenjanlara yerleştirilen öğrencilerin bursları öğrenim süresi sonuna kadar disiplin cezası almadıkları takdirde hiçbir şekilde kesilmiyor.

Burslar, Yabancı Dil Hazırlık Programlarında geçirilebilecek süreyi de kapsarken, öğrencinin yerleştirildiği programdaki normal öğrenimi süresince (4 yıllık programlarda 8, 5 yıllık programlarda 10, 6 yıllık programlarda 12 yarıyıl) akademik başarıya bakılmaksızın devam ediyor.

DİL-1 puan türüyle öğrenci alan programlara yerleştirilen ve ilk 100’e giren öğrencilere, hazırlık sınıfı ve normal öğretim süresi boyunca, yılda 8 ay süreyle, 300 TL burs veriliyor.

YGS-1 ile MF, TS ve TM gruplarından herhangi birinin ilgili puan türüyle öğrenci alan programlara yerleştirilen ve yerleştirildiği programın puan türünde, hazırlık sınıfı ve normal öğretim süresi boyunca yılda 8 ay süreyle verilen burslar; ilk 100’e girenlere ayda 1000 TL, 500’e girenlere ayda 750 TL, ilk bine girenlere ayda 500 TL, ilk 2 bine girenlere ayda 300 TL, ilk 5 bine girenlere ayda 150 TL.

Ücretsiz Yurt Olanakları:
YGS-1 ile MF, TS ve TM gruplarından herhangi birinin ilgili puan türüyle öğrenci alan programlara yerleştirilen ve yerleştirildiği programın puan türünde, ilk 5 bine girenlere, ilgili puan türünden, Eczacılık, Hukuk ve Tıp Fakültelerinde ilk 10 bine, Mühendislik – Mimarlık Fakültesinin herhangi bir programına ilk 15 bine girip yerleşen, DİL – 1 puan türüyle öğrenci alan programlara yerleştirilen ve ilk 200’e giren öğrencilere ücretsiz yurtta kalma, yurt hakkını kullanmak istemeyen öğrencilere ücretsiz ulaşım olanağı sağlanıyor. Ayrıca bu öğrenciler üniversitenin sosyal tesislerindeki spor olanaklarından ücretsiz yararlanabiliyor.

Yurtdışı Eğitim Şansı
YGS-1 ile MF, TS ve TM gruplarından herhangi birinin ilgili puan türünde ilk 10 bine (DİL-1 puan türünde ilk 200’e) girip yerleşen öğrencilere üniversitenin protokol imzaladığı Amerika, Kanada ve Avrupa’da bulunan üniversitelerdeki değişim programlarına öncelikli olarak bir yarıyıl katılım imkânı tanınıyor.

Hukuk Fakültesinin başarı burslu kontenjanına yerleştirilen ilk 3 öğrenciye, bu olanakların yanı sıra, kabul koşullarını sağlamaları halinde, Brüksel’de yüksek lisans (LL.M) yapma imkânı sağlanıyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Haberin Devamı