Gazete Vatan Logo

Yeditepe 10 günlüğüne ‘If’leniyor

Sinema tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği İf İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin programı belli oldu. 15 Şubat’ta başlayacak festivalde 65 film gösterilecek

Yeniliğin, sıradışılığın, politik olarak uyanık ve aktif olmanın festivali “İf İstanbul 6. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali”, Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı’nın ana sponsorluğunda 15-25 Şubat tarihleri arasında şehri sarsmaya hazırlanıyor. İf İstanbul, bu yıl da Beyoğlu AFM Fitaş ile birlikte Caddebostan AFM-Budak Sineması’nda sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Bu ‘hit filmler’ çok konuşulacak
Her yıl olduğu gibi, bu yıl da festival “Hit Filmler” bölümünde ünlü yönetmenlerin son yapıtlarını ve festivallerden ödüllerle dönen filmlerle karşımıza çıkıyor. Şüphesiz bu bölümün en çok konuşulacak filmlerinden biri ABD Başkanı George W. Bush’un öldürüldüğü bir geleceği konu alan, Toronto Film Festivali’ndeki prömiyerinde fırtınalar koparan Bir Başkanın Ölümü (Death of a President) olacak. Ayrıca bu bölümde, başrol oyuncusu Ryan Gosling’e şimdiden bolca ödül kazandıran Tepetaklak Nelson (Half Nelson), kült müzisyen Tom Waits’in de oynadığı, Sundance ödüllü Wristcutters: Bilekkesenler: Bir Aşk Hikâyesi (A Love Story), Almanya’nın çok konuşulan, Yabancı Film Oscar’ının iddiali ismi Başkalarının Hayatı (Lives of Others) ve oyuncu Maggie Gyllenhaal’ın iç burkan Sherrybaby’si yer alıyor. Bölümün bir diğer starı ise Turner Ödüllü sanatçı Douglas Gordon ve Fransız sanatçı Pilllippe Parreno’nun 17 senkronize kamera ve 150 kişilik bir ekiple çektikleri Zidane: Bir 21. Yüzyıl Portresi (Zidane: A 21. Century Portrait) olacak. İf’e bu yıl eklenen yeni bölümler, dünya sinemasındaki trendleri kapımıza kadar getiriyor. ’Akt!fist’, ’Film de Film’, ’Müzik Hayat Film Life’ ve ’Gıcır Gıcır’ gibi bölümlerle programını daha da renklendiren festival süresince Roxy’de ’Dur, İzle ve Dinle’: Bir Müzik Videosu Sergisi adlı müzik videoları sergisi de açık olacak. Programı biletix’ten öğrenebilirsiniz!
Biletler: Tam 11, öğrenci 9 YTL.
(0216) 556 98 00

Haberin Devamı