Gazete Vatan Logo

YDS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Yabancı Dil seviye Tespit Sınavı (YDS), heyecanını geride bırakan adaylar şimdi YDS soruları ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını merak ediyorlar. Peki YDS soruları ne zaman açıklanacak?

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sonuçlar öncesinde bir öngörüde bulunmak isteyen adayların gündemindeki bir diğer konu ise YDS soruları ve cevapları. Peki, YDS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

ÖSYM'den YDS soruları ve cevapları ile ilgili henüz açıklamada gelmedi ancak soru-cevap duyurusunun bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor.

YDS HANGİ DİLLERDEN YAPILIYOR?

YDS İlkbahar Dönemi Sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden, Sonbahar Dönemi Sınavı ise sadece Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusçadan yapılacak.