Gazete Vatan Logo

YDS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı!

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. YDS sonuçları bir süredir heyecanla bekleniyordu. YDS sonuçlarına haberimizden kolayca ulaşabilirsiniz...

YDS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı!

YDS sınav sonuçları geri sayımı dün sonuçlandı. ÖSYM tarafından YDS sonuçları açıklandı. İşte merak edilen soruların yanıtları ve YDS sonuçlarına bastiçe ulaşabileceğiniz link haberimizde yer alıyor...

YDS SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

YDS sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Adayların büyük bir heyecanla açıklanmasını bekledikleri YDS sonuçlarının, bugün erişime açılması bekleniyor. Her yıl İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere iki kez gerçekleştirilen YDS, artık e-YDS olarak belirli aralıklarla gerçekleştirilse de, en fazla katılım dönem sınavlarında oluyor. e-YDS'lerin belirli merkezlerde yapılması katılıma engel oluştururken, ücretinin normal YDS'ye göre fazla olması da sınava katılacakları olumsuz etkiliyor.

Bugün İlkbahar dönemi YDS sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Henüz ÖSYM'den konu hakkında bir açıklama yapılmasa da, akşam saatlerinde sonuçların duyurulacağı düşünülüyor.

2016-İlkbahar dönemi YDS, 4 Eylül 2016 Pazar günü gerçekleştirildi. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dilleri için yapılan sınavda adaylara 80 soru yöneltilirken, bu sorular için 180 dakika zaman verildi. Çoktan seçmeli test tekniğinin uygulandığı sınavda, cevaplar optik formlara işleniyor. YDS'de puanlar 100 üzerinden hesaplanıyor. Adayların bu sınavda başarılı sayılabilmesi için en azından 50 puan almaları gerekiyor. YDS'de 100-90 arasındaki puanlar A seviyesi, 89-80 arasındaki puanlar B seviyesi, 79-70 arasındaki puanlar C seviyesi, 69-60 arasındaki puanlar D seviyesi, 59-50 arasındaki puanlar ise E seviyesi olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

YDS SORULARI AÇIKLANDI!

Adaylar YDS sonuçları öncesinde YDS sorularının açıklanmasını beklediler. Bu soruların açıklanmasının bu kadar çok beklenmesinin nedeni adayların bir ön değerlendirme yapmalarına olanak sağlaması. Adaylar henüz puanlar açıklanmadan önce YDS sorularına bakarak doğru ve yanlışlarını belirleyebiliyor. Buna göre YDS'den kaç puan alacağını hesaplayabiliyor. YDS'de her soru 1.25 puan kazandırıyor. Buna göre doğru sayısı 22 olan bir aday; 22 x 1.25 = 27,5 puan almış oluyor. Yine 68 doğrusu olan bir adayın puanı ise 68 x 1.25 = 85 oluyor.

Haberin Devamı