Gazete Vatan Logo

YDS Sonbahar Dönemi Sınav Sonuçları Açıklandı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) Sonbahar Dönemi Sınav sonuçları, bugün saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

ÖSYM Başkanlığı, 2014-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) Sonbahar Döneminin değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını, sınav sonuçlarının bugün saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklandı. ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2014 YDS Sonbahar Dönemi Sınav Sonuçları değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Sınav sonuçları, bugün saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YDS nedir?

YDS, yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin, doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların ve yüksek lisans programlarına giriş yapmak isteyen lisans mezunlarının yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek amacıyla ilkbahar ve sonbahar dönemleri olmak üzere yılda iki kez yapılan Yabancı Dil Sınavının kısaltmasıdır.

YDS puanı nedir?

Yabancı Dil Sınavına giren adayların sınavda aldığı puandır. YDS`de başarılı olmakiçin YDS`den en az kaç puan almak gerekir?
Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir. Doçentlik Bilim Sınavına Almanca, Fransızca veya İngilizce dışında bir yabancı dil sınavı sonucu ile başvurulmak isteniyorsa, bu dilin Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilmesi ve bu dilden YDS'de 65 veya daha yüksek puan alınması gerekir. Bilim/sanat alanı bir yabancı dille ilgili olanlar, yabancı dil sınavına başka bir dilden girmek zorundadır.

YDS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?

Yabancı Dil Sınavında net hesaplaması yapılırken yanlış cevaplanan sorular, doğru cevaplanan soruları etkilememektedir. Bu nedenle Yabancı Dil Sınavında yapmış olduğunuz doğru sayıları hiç bir eksiltme yapılmadan doğrudan net sayılarınıza yansımaktadır. YDS puan hesaplama aracıyla hangi dillerdeki YDS puanlarını hesaplayabilirim? Hesaplamaco YDS puan hesaplama aracıyla 80 soruluk testlerden oluşan her dildeki testler için YDS puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

YDS Puanı nasıl hesaplanır?

Yabancı Dil Sınavında tüm soruları doğru cevaplayan bir aday 100 puan almaktadır. Kısacası her doğru cevaplanan soru adaya 1,25 puan kazandırmaktadır.

Haberin Devamı