Gazete Vatan Logo

YDS sonbahar dönemi başvuruları bugün başlıyor!

YDS sonbahar dönemi başvuruları bugün itibariyle alınmaya başladı. YDS başvurusunun nasıl yapılacağı, başvuru ücretinin ne kadar olacağı gibi konular merak edildi. İşte 2017 yılının son YDS sınavıyla ilgili bilinmesi gerekenler...

YDS sonbahar dönemi başvuruları bugün başlıyor!

YDS sonbahar dönemi başvuruları bugün başladı ve 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek. 17 Eylül'de saat 09:30'da gerçekleşecek olan YDS sınavı 3 saat sürecek. Almanca, Fransızca ve İngilizce testlerden oluşan sınavda 80 soru sorulacak. Başvurular "https://ais.osym.gov.tr/" internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

YDS SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ resmi internet adresinden yapılabilecek.

Buradan başvuru yapan adaylar ÖSYM'nin ödeme işlemleri bölümden 90 lira olan sınav ücretini ödemesi halinde başvuru kabul edilecek.

ÖSYM'nin sayfasından yapamayan adaylar ise T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) ile yapabilme imkanından yararlanabilecek.

Haberin Devamı

YDS SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2017 yılı YDS sonbahar dönemi sınavına girmek isteyenlerden 90 TL sınav ücreti ve 5 TL başvuru hizmet ücreti alınacak.