Gazete Vatan Logo

YDS sınva sonuçları ne zaman açıklanacak? (YDS ÖSYM SONUÇ)

YDS sınavı soruları ve sonuçları dahil YDS ile ilgili tüm işlemler ÖSYM kurumuna bağlıdır. YDS sınavı soruları sınav sonrasında kurum tarafından açıklanır. YDS sınav sonuçları da aynı kurum tarafından belirlenen bir tarihte açıklanır. YDS sınav soruları ve sonuçlarına ilişkin bilmeniz gereken diğer hususlardan yazı içerisinde bahsedilmiştir.

YDS sınva sonuçları ne zaman açıklanacak? (YDS ÖSYM SONUÇ)

YDS sınavı kişilerin yabancı dil bilgilerini ölçmek ve değerlendirmek için yapılan bir sınavdır. ÖSYM kurumunun yaptığı bu sınava yüksek lisans programına katılmak isteten lisans mezunları, tıpta uzmanlık sınavına girmek isteyenler, diş hekimliğinde uzmanlık sınavına girmek isteyenler, KPSS lisans giriş yapacak olanlar ve çalıştığı kurum tarafından zorunlu tutulan kişiler girecektir. YDS sınavı her yıl ilk bahar ve son bahar dönemlerinde olmak üzere ÖSYM kurumu tarafından yapılan bir sınavdır. Bu yıl bahar dönemi sınavı 27 mart pazar günü yapılmıştır. YDS sınavına girecek olan öğrenciler 27 mart tarihinde sınava girmiş olmaları gereklidir. YDS sınavı 27 mart pazar günü saat 09:30 da başlamıştır. Her sene olduğu gibi bu sene de YDS sınavı 150 dakika sürüp saat 12:00 da sona ermiştir. YDS sınavında her sorunun puan değeri 1.25 olarak belirlenmiştir. Bu sınava istediğiniz kadar girebilirsiniz ve almış olduğunuz en yüksek notu kullanabilirsiniz. En yüksek puanı kullanacağınız için diğer YDS sınavlarından almış olduğunuz puanların bir önemi olmayacaktır. Bu sayede her yıl bu sınavda şansınızı deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

YDS Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

YDS Sonuçları İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sınava giren öğrenciler sınavdan sonra YDS sınav sorularını erişebilirler. İnternetin gelişmesi ile birlikte internet teknolojisini en iyi şekilde kullanmaya başladık. ÖSYM kurumu da interneti çok iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. İnternet üzerinden bir çok hizmeti olan ÖSYM kurumunun internet sitesinde kendi yaptığı sınavların hepsinin soru ve cevapları bulunmaktadır. YDS sınav sorular da bu sınav sorularından bir başlığıdır. Adaylar ve öğrenciler girmiş oldukları YDS sınavının sorularına ve cevaplarına buradan ulaşarak kaç doğru ve kaç yanlış yaptığını öğrenebilir. Tek yapmaları gereken ÖSYM kurumunun internet sitesine giriş yapmak ve geçmiş yıllarda sorulan soru ve cevaplar bölümüne giriş yapmak. YDS sınav sonuçlarını eğer akademik kadro başvurusunda kullanacaksanız bu puanı süresiz olarak kullanabilirsiniz. ÖSYM kurumunun sınav sistemine göre YDS sınav soruları toplam 11 bölüm olarak karşınıza gelecektir. Sınav sistemine göre kelime bilgisi ile ilgili 6 soru, gramer, cloze test ve cümle tamamlama ile ilgili 10 ar soru, İngilizce Türkçe ve Türkçe İngilizce çeviri ile 3er soru, paragraf tanımlama ile ilgili 5er soru, okuma parçaları ile ilgili 20 soru sorulmaktadır. YDS sınav soruları toplam 150 adettir. YDS sınavına giren öğrenciler artık heyecanlı bir şekilde YDS sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. ÖSYM yaptığı açıklama ile birlikte YDS sınav sonuçlarının 14 Haziran’da açıklayacağını duyurmuştur. Sınava giren adaylar YDS sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeden çıkmış olan soru ve cevaplara bakarak kaç doğru ve kaç yanlış yaptığını hesaplayabilir. ÖSYM kurumunun internet sitesine giriş yaptıktan sonra YDS sınav sorularını geçmiş yıllarda çıkmış olan sorular bölümüne girmeniz gereklidir. Sınav soruları açıklandığında bu bölümden 2015 YDS ilk bahar dönemi soru ve cevapları seçeneğini seçerek soru ve cevaplara ulaşabilir.

Haberin Devamı