Gazete Vatan Logo

YDS ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM sınav takvimi ve 2020 YDS tarihleri

Corona virüs nedeniyle alınan tedbirler gereği ÖSYM de pek çok sınavı ertelemişti. Hayatın normale dönmesi ile birlikte başta üniversite sınavı (YKS) ve LGS olmak üzere pek çok sınavın tarihi de kesinleşti. ÖSYM tarafından sınavlarla ilgili önlemler alınırken bu süreçte YDS'nin yapılacağı tarih de sınava katılacak adaylar tarafından merak ediliyor. Peki, YDS ne zaman? YDS başvuruları ne zaman? İşte 2020 YDS tarihleri...

YDS ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM sınav takvimi ve 2020 YDS tarihleri

Corona virüs sosyal hayat, iş hayatı ve eğitim başta olmak üzere pek çok alanı etkiledi. Özellikle eğitimde uzaktan eğitim sürecine geçilirken pek çok kişi de evde kaldığımız süreci sınavlara hazırlanarak geçirdi. Corona virüs nedeniyle alınan tedbirler gereği ÖSYM de pek çok sınavı ertelemişti. Hayatın normale dönmesi ile birlikte başta üniversite sınavı (YKS) ve LGS olmak üzere pek çok sınavın tarihi de kesinleşti. Üniversitelerde yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler ile üniversite personeli olmak isteyenlerin başvurduğu YDS, sınava girecek adaylar tarafından merak ediliyor. Peki, YDS ne zaman? YDS başvuruları ne zaman? İşte 2020 YDS tarihleri...

YDS NE ZAMAN YAPILACAK? YDS SINAV TARİHLERİ

Coronavirüs önlemleri kapsamında ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi güncellendi. ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre, daha önce basılı olarak iki defa yapılan YDS, bu sene sadece 1 kere yapılacak. Buna göre, basılı ortamda 2 kez yapılması planlanan YDS, bu yıl bir kere basılı ortamda 27 Eylül'de gerçekleştirilecek. Bu sene ocak, şubat ve mart aylarında gerçekleştirilen e-YDS'ler ise yıl içerisinde 10 kez daha uygulanacak. e-YDS'ler 20-21 Haziran, 27-28 Haziran, 4 Temmuz, 22 Ağustos, 29 Ağustos, 17 Ekim, 14 Kasım, 19 Aralık'ta yapılacak.

Haberin Devamı

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2020/9 Arapça/Rusça) 22 Ağustos'ta yapılacak. Başvurular ise, 25 Haziran'da yapılabilecek. Sonuçları ile sınavın uygulandığı gün olan 22 Ağustos'ta açıklanacak.

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2020/10 İngilizce) ise 29 Haziran'da yapılacak. Başvurular 16 Haziran'da yapılacak. Sonuçları da 29 Ağustos'ta açıklanacak.

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2020/11 İngilizce) 17 Ekim'de yapılacak. 11. İngilizce e-YDS sınavı başvuruları da 2 Eylül'de başlayacak.

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2020/12 İngilizce) ise 14 Kasım'da gerçekleştirilecek. 12. e-YDS sınavının başvuru tarihleri ise 30 Eylül olarak açıklandı.

e-YDS Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2020/13 İngilizce) 19 Aralık'ta yapılacak. 13. e-YDS'nin başvuru tarihi ise 18 Kasım olarak belirlendi.

Haberin Devamı

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN