Gazete Vatan Logo

YDS geç başvuru işlemleri ne zaman başlayacak? Başvurular nasıl yapılacak?

YDS sonbahar dönemi başvuruları 26 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Belirlenen bu süre içerisinde başvuru yapmayan adaylar YDS geç başvuru gününde başvuru yapabilecekler. Geç başvuru gününde adaylar hem sistemden başvurularını yapacaklar hem de sınav başvuru ücretini ödeyecekler. YDS geç başvurusu ne zaman yapılacak? YDS geç başvuru nasıl yapılır?

YDS geç başvuru işlemleri ne zaman başlayacak? Başvurular nasıl yapılacak?

YDS her yıl iki defa ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. İlkbahar dönemi sınavı gerçekleştirilen sınavın sonbahar dönemi sınavı gerçekleştirilecek. 17 Eylül’de yapılacak olan sınav için başvuru işlemleri 3 Ağustos tarihinde sona erdi. Bu tarihe kadar başvurusunu yapmayan adaylar geç başvuru günü olan 16 Ağustos’ta başvuru yapabilecek. Adaylar normal başvuru sürecinde başvuru yapan adaylardan daha fazla YDS başvuru ücreti ödeyecekler.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

16 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan YDS sonbahar dönemi başvuruları, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılacak. Adaylar, aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak başvuru yapabilecekler. Aday işlemleri sisteminden başvuru yapıldıktan sonra adaylar başvuru ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklar. YDS başvurusunun ÖSYM aday işlemleri sisteminden yapılabilmesi için adayların sistemde güncel fotoğraflarının bulunması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilen ve sisteme yüklenen aday fotoğrafları güncel olarak kabul edilir. Başvuru merkezleri aracılığı ile adayların hem güncel olmayan fotoğrafları güncellenir hem de YDS için başvuru işlemi gerçekleştirilir. Başvuru işlemi için adaylardan 5 Türk Lirası ücret alınır.

Haberin Devamı

YDS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

YDS başvuru işlemini 3 Ağustos’a kadar gerçekleştiren adaylar 90 Türk Lirası YDS başvuru ücreti ödediler. Geç başvuru günü olan 16 Ağustos Çarşamba günü başvuru yapacak olan adaylar ise 135 Türk Lirası ödeme yapacaklar. Ödeme işlemleri ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden yapılacak. Adaylar ‘’Ödemeler’’ alanından kredi kartı ya da banka kartı ile ödemelerini gerçekleştirebilirler. Başvuru ücreti 16 Ağustos’ta ödenmelidir. Geç başvuru gününde sınav başvuru ücretini ödemeyen ve başvurusunu tamamlamayan adayların işlemleri geçersiz olarak sayılır.

YDS SEVİYELERİ

YDS, ÖSYM tarafından 100 tam puan üzerinden değerlendirmeye tutulur. Adaylar 100 puan üzerinden alacakları puanlara göre belirli bir seviyeye sahip olurlar. Sahip olunan her bir seviye karşılığında da alınacak olan tazminat tutarı tespit edilir. Adaylar tarafından YDS ile alınacak olan sınav puanları ve bu sınav puanlarına karşılık gelen seviyeler şunlardır;

Haberin Devamı

90 – 100 puan aralığında olan adaylar A seviyesi,

80 – 89 puan aralığında olan adaylar B seviyesi,

70 – 79 puan aralığında olan adaylar C seviyesi,

60 – 69 puan aralığında olan adaylar D seviyesi,

50 – 59 puan aralığında olan adaylar E seviyesine sahip olurlar.