Gazete Vatan Logo

YDS geç başvuru işlemi ne zaman yapılacak?

YDS sonbahar dönemi başvuru işlemleri 3 Ağustos’ta sona erdi. Başvuru süresi içinde YDS başvuru işlemi yapmayan adaylar, geç başvuru gününde YDS için başvuru yapabilecekler. Geç başvuru gününde başvuru yapacak olan adaylar daha fazla başvuru ücreti ödeyecekler. YDS sonbahar dönemi geç başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak?

YDS geç başvuru işlemi ne zaman yapılacak?

YDS sonbahar dönemi 17 Eylül’de yapılacak. Sınav başvuruları 26 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından belirlenen bu tarihler arasında YDS başvurusu yapmayanlar, geç başvuru günü olan 16 Ağustos tarihinde başvuru yapabilecekler. Bu tarihte başvuru yapanlar sınav ücretini de aynı gün içerisinde ödeyecekler ve sınava sadece Ankara’da girecekler.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YDS geç başvuru işlemleri 16 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Sistem üzerinden başvuru yapıldıktan sonra sınav ücretini ödeyen adaylar, YDS sonbahar dönemi geç başvuru işlemlerini tamamlamış olacaklar. ÖSYM aday işlemleri sisteminden adayların başvuru işlemi yapabilmesi için, sistemde güncel fotoğraflarının yer alması gereklidir. Sisteme son 50 ay içinde çekilen ve yüklenen fotoğraflar güncel olarak kabul edilir. Sistemde güncel fotoğrafı olmayan adaylar ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuru merkezlerinden yapılacak olan başvuru işlemleri için 5 Türk Lirası ücret alınır.

Haberin Devamı

YDS için geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar sınava sadece Ankara’da girebilecektir.

YDS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

YDS geç başvuru işlemleri sonrasında adaylar sınav için 135 Türk Lirası ücret ödeyecekler. 26 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapan adaylar ise 90 Türk Lirası sınav ücreti ödediler. YDS geç başvuru ücreti, ÖSYM’nin e-İşlemler kısmında yer alan ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden banka kartı ile ya da kredi kartı ile ödenebilecek.

YDS PUANLARI VE SEVİYELERİ

YDS için adayların puanları 100 puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda adaylar puanlarına göre seviyelere ayrılırlar. Her seviye, sınava giren adayların tazminatın miktarını belirler. YDS ile adayların alacakları puanlar ve bu puanlar karşılığında sahip olunacak seviyeler;

Haberin Devamı

50 – 59 puan aralığı E seviyesi,

60 – 69 puan aralığı D seviyesi,

70 – 79 puan aralığı C seviyesi,

80 – 89 puan aralığın B seviyesi,

90 – 100 puan aralığı A seviyesi olarak belirlenir.

YABANCI DİL TAZMİNATI KİMLERE ÖDENİR?

Yabancı dil tazminatı ile ilgili olarak, 15 Nisan 1997 tarihinde yürürlüğe giren ‘’Yabancı Dil Tazminatı Miktarlarına İlişkin Esaslar’ın 3. Maddesinin 3. Fıkrasına göre;

Savcılar ve Hakimler,

Mülki İdare Amirleri,

Dışişleri Bakanlığı’ndaki meslek memuru kişiler,

Daire Başkanı ile daha üst yönetim görevinde olan kişiler,

Üniversitelerin öğretim elemanları,

Mütercimler ve tercümanlar,

Öğretmenler için ödenecek olan yabancı dil tazminatıyla ilgili olarak onay işlemi gerekmez.

Yukarıda belirtilen görevler dışında çalışan kamu görevlilerinin de YDS’de belirlenen puana sahip olmaları durumunda yabancı dil tazminatı alabilmesi için ita amirinden, personelin yabancı dil bilgisinin görev içerisinde yararlanılıp yararlanılmadığı ile ilgili onay koşulu getirilmiştir.

Haberin Devamı