Gazete Vatan Logo

YDS başvurusu nasıl yapılır? YDS sınavı ne zaman?

YDS sınavı için başvurular alınmaya devam ediyor. 18 Temmuz'da başlayan YDS başvuruları 26 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecek. Başvurular ÖSYM'nin resmi sitesi olan ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek. 9 Eylül'de yapılacak olan YDS sınavı 10:15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YDS başvurusu nasıl yapılır? YDS sınavı ne zaman?

YDS başvuruları alınmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından alınan YDS başvuruları için son gün 26 Temmuz olarak belirlendi. Başvuru yapmak isteyen adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yolaşağıda açıklanmıştır:

a) Kılavuz ve Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi:

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Haberin Devamı

Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır. Başvuru merkezleri bilgisi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.

c) Aday Başvuru Formunun doldurulması: Adaylar bu kılavuzun 2.3. maddesini dikkatlice okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.

YDS SINAVI NE ZAMAN?

18-26 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınan YDS sınavı 9 Eylül'de gerçekleştirilecek. Adaylardan sınav ücreti olarak 100 Türk Lirası alınacak. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı 10:15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. 10:00'dan sonra sınav salonlarına adaylar alınmayacak