Gazete Vatan Logo

YDS başvurusu nasıl yapılır? YDS başvuruları ne zaman sona erecek?

YDS başvuru işlemleri 3 Ağustos Perşembe günü sona erecek. Adayların bugüne kadar YDS başvurularını tamamlamaları gerekiyor. YDS başvuru işlemi, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacak. Sistemden başvuru yapıldıktan sonra başvuru ücreti de ödenerek başvuru işlemi tamamlanacak. YDS başvurusu nasıl yapılır? YDS başvuru ücreti ne kadar?

YDS başvurusu nasıl yapılır? YDS başvuruları ne zaman sona erecek?

Kamu personelleri içerisinde yabancı dil tazminatı almak isteyenlerin dil seviyelerinin ölçülmesi için YDS düzenlenir. ÖSYM tarafından bu yıl düzenlenecek olan YDS 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava girmek isteyen adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemini kullanarak başvurularını yapabilecekler. Başvuru yapacak olan adaylar başvuru işlemleri öncesinde YDS başvuru kılavuzunu incelemeli ve başvuru yapmalıdır.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

YDS başvurusu, adaylar tarafından aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılacak. Adaylar sisteme T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Aday işlemleri sisteminden başvurunun yapılmasının ardından ÖSYM kılavuzunun son kısmında yer alan ödeme seçenekleri kullanılarak başvuru ücreti ödenmelidir.

YDS başvuru işleminin adaylar tarafından ÖSYM aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılabilmesi için, sistemde güncel fotoğraf bulunması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilen fotoğraflar güncel olarak kabul edilir. Güncel fotoğrafı olmayan adaylar, başvuru merkezlerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru merkezlerinde hem adayların fotoğraf güncelleme işlemi hem de sınav başvurusu yapılır. Başvuru için adaylardan 5 Türk Lirası ücret alımı yapılır.

Haberin Devamı

YDS başvurusu için son güne kadar işlemlerini tamamlamayan adaylar, geç başvuru gününde başvurularını yapabilirler. YDS geç başvuru günü 16 Ağustos’tur. 16 Ağustos’ta başvuru yapamayan adaylar hem sınav için sistemden başvurularını yapabilirler hem de sınav ücretini yatırabilirler. Geç başvuru gününde sınav başvuru işlemini tamamlamayan adayın sınav başvurusu da geçersiz sayılır. Geç başvuru gününde YDS başvuru ücreti sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak yatırılabilecek.

YDS SINAV ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

YDS başvuru ücreti 90 TL’dir. Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar 135 TL başvuru ücreti ödeyecek. YDS başvuru ücretini bankalar aracılığı ile yatıracak olanlar son ödeme günü mesai saati bitimine kadar, ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanını kullanarak yatıracak olanlar ise son ödeme günü saat 23.59’a kadar ödeme yapabilirler.

Haberin Devamı

YDS başvuru ücreti ödenebilecek olan banka ödeme seçenekleri;

-Akbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı

-Ziraat Bankası’nın mobil bankacılık ve internet bankacılığı

YDS SEVİYELERİ

YDS, 100 puan üzerinden değerlendirilir. Adayların aldıkları puanlara göre seviyeleri belirlenir. Adayların sınav sonucunda alacakları seviyeler için ödeme yapılacak olan tazminatın tutarının ne kadar olacağı mevzuat çerçevesinde belirlenir.

Haberin Devamı

YDS sonucunda alınacak olan puanlar ve puanlara karşılık gelen seviyeler;

50 – 59 puan aralığı E seviyesi,

60 – 69 puan aralığı D seviyesi,

70 – 79 puan aralığı C seviyesi,

80 – 89 puan aralığı B seviyesi,

90 – 100 puan aralığı A seviyesi olarak kabul edilir.