Gazete Vatan Logo

YDS başvuruları nereden yapılıyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM tarafından düzenlenen Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvuruları 8 Şubat itibariyle başladı. YDS başvuru tarihinde son gün ne zaman, başvurular nasıl yapılıyor? Tüm soruların cevapları haberimizde...

YDS başvuruları nereden yapılıyor?

YDS, yani Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM tarafından düzenlenen resmi bir sınavdır. Her sene güz ve bahar dönemleri olarak ayrı iki dönem şeklinde yapılmaktadır. Bu sınavların adaylar için önemi büyüktür. Çünkü günümüzde aşağı yukarı tüm kurum ve kuruluşlar, devlet ya da özel fark etmeksizin, yabancı dil yeterliliği aramaktadır. Yabancı Dil Sınavı'ndan alınan sonuçlar da adaylar için çok farklı alanlarda dil yeterliliğinin olduğuna dair bir kanıt, belge niteliği taşımaktadır.

YDS-2017, 2017 senesinin düzenlenecek olan ilkbahar dönemi sınavıdır. 2017'nin ilk Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'dır.

YDS BAŞVURU İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) Başvuruları Hangi Tarihler Arasında Yapılmaktadır?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvuruları, 2017-YDS ilkbahar dönemi başvuruları belli tarih aralıkları içinde yapılır. 2 Nisan 2017 Pazar günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM tarafından belirlenecek olan sınav giriş yerlerinde gerçekleşecek olan sınavın başvuru tarihleri; 8 Şubat 2017 ve 16 Şubat 2017 tarihleri arasındadır. Sınav, 2 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşecektir. Sınav 150 dakika sürecektir ve saat 9.30'da başlayacaktır.

Haberin Devamı

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) Başvuruları Nasıl Yapılmaktadır?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı olan YDS'nin başvuruları 8 Şubat 2017 Çarşamba günü başlamıştır. 16 Şubat 2017 gününe kadar yapılması mümkün olan YDS başvuruları konusunda öğrencilerin izlemesi gereken bazı adımlar vardır. 2 Nisan 2017 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan sınavın başvuruları için adaylar öncelikle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM'nin resmi web sitesinden yani, https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları (T.C. Kimlik Numaraları) ve özel şifreleri ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Haberin Devamı

8-16 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı olan YDS'nin başvuruları için adayların ödeyeceği sınav ücreti 90 TL'dir. Sınav ücreti belirlenen bankalara yatırılacaktır. Bu bankalar: Akbank şubeleri ve KKTC'de başvuracak adaylar hariç, ATM ve internet bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve yine KKTC'den olan adaylar hariç ATM ve internet bankacılığı, Ziraat Bankası'nın sadece internet bankacılığı, Halkbank'ın ATM'si, tüm şubeleri ve internet bankacılığı. Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı ve ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi...

ÖSYM'DE 2017-YDS BAŞVURULARI İÇİN RESMİ AÇIKLAMA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM'nin resmi web sitesinden Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) hakkında bir resmi açıklama yapıldı. Açıklamanın tam metni şu şekilde:

2017 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2017-YDS İlkbahar Dönemi) 2 Nisan 2017 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 08-16 Şubat 2017 tarihlerinde alınacaktır. Sınava başvurmak isteyen adaylar için hazırlanan Kılavuzda; başvuru, sınav,değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almakta olup Ek’te yer alan Kılavuzun başvuru öncesi dikkatle incelenmesi gerekmektedir."

Haberin Devamı

2017-YDS 'ye Kimler Başvuru Yapabilir?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına resmi açıklamada belirtildiği üzere: kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel dâhil olmak üzere, aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personel ve dil yeterliliği için öğrenciler girebilir.