Gazete Vatan Logo

YDS başvuruları ne zaman sona eriyor? YDS başvurusu nasıl yapılır?

YDS başvuru işlemleri, 3 Ağustos’ta sona erecek. Adaylar 3 Ağustos’ta dahil olmak üzere başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. YDS başvuru işlemi, ÖSYM aday işlemleri sisteminden yapılacak. Sistemden başvuru işlemi gerçekleştirildikten sonra adaylar, sınav başvuru ücretlerini de ödeyerek YDS başvurularını tamamlamış olurlar. YDS başvurusu nasıl yapılır?

YDS başvuruları ne zaman sona eriyor? YDS başvurusu nasıl yapılır?

YDS, kamu personelleri arasında yabancı dil tazminatı almak isteyenlerin dil seviyelerini ölçmek için gerçekleştirilir. YDS bu yıl 17 Eylül tarihinde düzenlenecek. Sınava girecek adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru işlemi öncesinde YDS başvuru kılavuzu incelenmeli ve kılavuza göre YDS başvuru işlemi yapılmalıdır.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

YDS için başvuru yapmak isteyen adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yaparak işlemlerini yapabilirler. Sistem üzerinden başvuru yapıldıktan sonra YDS başvuru ücreti, kılavuzda yer alan ödeme seçeneklerinden bir tanesi ile ödenmelidir.

Aday işlemleri sisteminden başvuru yapacak olan adayların, sistemde bulunan fotoğraflarının güncel olması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilmiş ve sisteme yüklenmiş fotoğrafı olmayan adaylar, başvurularını sistem üzerinden şahsen yapamazlar. Başvurularını gerçekleştirebilmeleri için ÖSYM başvuru merkezlerini kullanmaları gereklidir. Başvuru merkezleri tarafından yapılan işlem için 5 Türk Lirası ücret alınır. Başvuru merkezinde hem adayın sistemde bulunan fotoğrafı güncellenir hem de YDS başvuru işlemi gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

YDS için ÖSYM tarafından belirlenen süre içerisinde başvuru işlemini tamamlamayan adaylar, geç başvuru gününde başvuru yapabilirler. Geç başvuru için belirlenen tarih 16 Ağustos’tur. 16 Ağustos’ta adaylar hem sistem üzerinden başvurularını yapacaklar hem de sınav başvuru ücretlerini ödeyecekler. Aynı gün içinde başvurusunu tamamlamayan adayların başvuru işlemleri geçersiz olarak sayılır. Geç başvuru için ödeme işlemi ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanında yapılacak.

YDS SINAV ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

YDS için belirlenen başvuru ücreti 90 Türk Lirası’dır. Geç başvuru ücreti ise 135 Türk Lirası’dır. Banka ödeme seçeneklerinden birisini kullanacak olan adaylar, son ödeme gününde mesai saati bitimine kadar ödeme yapabilirler. ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını kullanacak olan adaylar ise son ödeme gününde saat 23.59’a kadar ödeme işlemi gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

YDS PUANLARI VE SEVİYELERİ

YDS için her aday 100 puan üzerinden değerlendirme yapılır. Değerlendirme sonucunda adaylar aldıkları puanlara göre seviyeye sahip olurlar. Seviyeler de sınava giren adayların kendilerine ödeme yapılacak olan tazminatın tutarını etkiler. YDS sonucunda adaylar tarafından alınacak puanlar ve bu puanlara karşılık gelen seviyeler şu şekildedir;

50 – 59 puan aralığı E seviyesi,

60 – 69 puan aralığı D seviyesi,

70 – 79 puan aralığı C seviyesi,

80 – 89 puan aralığı B seviyesi,

90 – 100 puan aralığı A seviyesi olarak kabul edilir.