Gazete Vatan Logo

YDS başvuruları için ÖSYM'den açıklama geldi!

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sınavı için ÖSYM'den açıklama geldi. ÖSYM açıklamasında YDS İzmir kontenjanı için başvuru işlemlerine dair bilgiler verdi. İşte YDS İzmir kontenjanı başvuru işlemleri...

YDS başvuruları için ÖSYM'den açıklama geldi!

YDS başvuruları için geri sayım sürüyor. ÖSYM, YDS İzmir kontenjanı başvuruları ilişkin bir açıklama yayınlandı. Binlerce aday tarafından merakla beklenen YDS başvurularına ilişkin detaylar...

YDS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

e-YDS 2017/5 İzmir Kontenjanı İçin Başvuru İşlemleri

3 Mayıs 2017 tarihli duyuru ile e-YDS 2017/5 İzmir kontenjanı için başvuruların İzmir’de e-sınav merkezi tadilatı nedeniyle 18.05.2017 tarihinde alınacağı ilan edilmiştir. İngilizce alanında, 27 Mayıs 2017 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak olan e-YDS 2017/5 İzmir kontenjanı için başvurular,18 Mayıs 2017 tarihinde saat: 14.00'de başlayacaktır. Sınavda İzmir için kontenjan 108 olacaktır.

Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır. e-YDS’de kapasite artışı nedeniyle; e-YDS Kılavuzu’nda yer alan ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ şeklinde değiştirilmiştir.

Haberin Devamı

Sınav, saat 14:30’da başlayacak ve 180 dakika sürecektir. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 14:15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir. Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulamasına ve e-YDS 2017/5 Kılavuzuna aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Haberin Devamı