Gazete Vatan Logo

YDS başvuruları bugün başladı! 2018 YDS başvuru işlemleri...

Uzun zamandır merakla beklenen YDS başvuruları bugün itibariyle alınmaya başlandı, peki ne zaman tamamlanacak? Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren 2018 YDS sınavı ne zaman yapılacak? İşte YDS sınavı hakkında merak edilenler...

YDS sonbahar dönemi sınavı için başvurular 18-26 Temmuz tarihleri arasında alınacak. 9 Eylül'de gerçekleşecek olan YDS için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İşte YDS sınavı için başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı...

YDS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

YDS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan 2018 YDS Sonbahar Dönemi sınavı, 9 Eylül 2018 tarihinde yapılacak. Söz konusu sınav için başvurular, 18 Temmuz 2018 – 26 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM AİS sistemi ve ÖSYM sınav başvuru merkezleri aracılığıyla alınacak. Bu sınavın sonuçlarının ise, 4 Ekim 2018 tarihinde açıklanacağı ÖSYM tarafından bildirildi.

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. 100 TL olarak belirlenen sınav ücreti ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırılır. Ayrıca bankaya giderek veya internet bankacılığı yoluyla da sınav ücreti yatırılabilir.

Haberin Devamı

YDS NEDİR?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır.