Gazete Vatan Logo

YDS başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

YDS başvuru işlemleri 26 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu tarihler arasında YDS için başvuru işlem yapmayan adaylar geç başvuru gününde başvuru yapabilecekler. Geç başvuru işlemleri ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılacak. Adaylar sistem üzerinden başvurularını yaptıktan sonra sınav başvuru ücretini de ödeyerek YDS geç başvuru işlemlerini tamamlayacaklar. YDS geç başvuru ne zaman yapılacak? Başvurular nasıl yapılacak?

YDS başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM tarafından her yıl, yılda iki defa gerçekleştirilen YDS için ilkbahar dönemi sınavı gerçekleştirildi. YDS sonbahar dönemi sınavı da 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Son başvuru günü ola 3 Ağustos tarihine kadar başvuru yapmayan adaylar geç başvuru günü olan 16 Ağustos Çarşamba gününde YDS geç başvuru işlemi yapabilecekler. Geç başvuru gününde başvuru yapacak olan adaylar sınava sadece Ankara’da girecekler ve sınav başvuru ücreti olarak daha fazla ücret ödemesi gerçekleştirecekler.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YDS geç başvuru işlemleri adaylar tarafından ÖSYM aday işlemleri sistemi kullanılarak 16 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. Adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile aday işlemleri sistemine girerek YDS geç başvuru işlemi yapabilecek. Sistem üzerinden başvuru yapan adaylar, YDS sınav ücretini de ödeyerek başvurularını tamamlayacaklar. Sistem üzerinde güncel fotoğrafı olmayan adaylar başvuru işlemlerini ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecekler. Başvuru merkezleri tarafından yapılan başvuru işlemi için 5 Türk Lirası ücret alınır. Başvuru merkezleri adayların hem güncel olmayan fotoğrafını günceller hem de YDS için aday başvuru işlemini gerçekleştirir.

Haberin Devamı

YDS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

YDS başvuru işlemlerini 26 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında tamamlayan adaylar 90 Türk Lirası sınav ücreti ödedi. Geç başvuru günü olan 16 Ağustos Çarşamba günü başvuru yapacak olan adaylar ise 135 Türk Lirası sınav ücreti ödeyecekler. Geç başvuru için sınav başvuru ücreti ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden yapılacak. Sınav ücreti banka kartı ya da kredi kartı ile ödenebilecek. Başvuru ücreti de 16 Ağustos Çarşamba günü ödenecek. 16 Ağustos’ta başvuru ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri de geçersiz sayılacak.

YDS PUANLARI VE SEVİYELERİ

YDS sonucunda adayların puan hesaplama işlemleri 100 tam puan üzerinden gerçekleştirilir. Adaylar almış oldukları puanlara göre belli bir seviyeye sahip olurlar. Bu seviyeler de adayların tazminat tutarlarının miktarını belirler. Adaylar tarafından YDS ile alınabilecek olan puanlar ve bu puanlar karşılığında sahip olunacak olan seviyeler;

Haberin Devamı

90 – 100 puan aralığında olan adaylar A,

80 – 89 puan aralığında olan adaylar B,

70 – 79 puan aralığında olan adaylar C,

60 – 69 puan aralığında olan adaylar D,

50 – 59 puan aralığında olan adaylar E seviyesine sahip olur.