Gazete Vatan Logo

YDS başvuru işlemi nasıl yapılır? YDS ücreti ne kadar?

17 Eylül 2017 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan YDS başvuruları başladı. YDS sonbahar dönemi için başvuru işlemleri 26 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. YDS sonbahar dönemi başvuru işlemi nasıl yapılır? YDS sınav ücreti ne kadar ödenecek?

YDS başvuru işlemi nasıl yapılır? YDS ücreti ne kadar?

Yabancı dil için tazminat almak isteyen kamu personelinin yabancı dil seviyesinin belirlenmesi amacıyla yapılacak olan YDS, 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava başvuru yapmak isteyen adaylar 3 Ağustos’a kadar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemini kullanarak başvuru işlemlerini yapabilecek. Sistem üzerinden başvuru yapıldıktan sonra adayın sınav ücretini de yatırması gereklidir. Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuru işlemleri geçersiz sayılır.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YDS için başvuru yapmak isteyenler, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine giriş yapmalıdır. Sisteme aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapıldıktan sonra ekranın sol tarafında yer alan menü üzerinden işlem tamamlanabilir. Sistem üzerinden işlemini bitiren adayların sınav ücretini de ödemeleri sonucunda YDS başvuruları tamamlanmış olur. Aday işlemleri sistemi üzerinden işlem yapılabilmesi için adayın sistemde geçerli bir fotoğrafının bulunması gereklidir. Geçerli fotoğrafı yani son 50 ay içinde çekilen ve sisteme yüklenen fotoğrafı bulunmayan adaylar sadece başvuru merkezlerini kullanarak başvuru yapabilirler. Başvuru yapılabilecek olan başvuru merkezlerinin adreslerine ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan YDS başvuru kılavuzu incelenerek ulaşım sağlanabilir. Başvuru merkezleri ile yapılacak olan başvuru işlemleri karşılığında 5 Türk Lirası işlem ücreti alımı yapılır.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından belirlenmiş olan 26 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapmayan adaylar, geç başvuru gününü kullanarak da başvurularını yapabilirler. Geç başvuru gününde başvuru yapanlar diğer başvuru sürecinden farklı olarak sınava sadece Ankara’da girebilirler. Sınav ücreti olarak da diğer başvuru yapan adaylardan fazla ücret öderler. Geç başvuru için belirlenen tarih 16 Ağustos 2017’dir.

YDS SINAV ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

YDS için belirlenen ücret 90 Türk Lirasıdır. Geç başvuru gününde yapılacak olan başvuru da ise 135 Türk Lirası ödeme gerçekleştirilecek. Adaylar ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını kullanarak ya da başvuru kılavuzunun son kısmında yer alan banka seçeneklerini kullanarak ödemelerini yapabilirler.

Haberin Devamı

Bankalar aracılığı ile yapılacak olan ödeme işleminin son ödeme günü mesai saati bitimine kadar, ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak yapılacak olan ödeme işlemlerinin ise son ödeme gününde saat 23.59’a kadar yapılması gereklidir.

YDS DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ

YDS sonucunda 100 tam puan üzerinde değerlendirme yapılacak. Yapılacak olan değerlendirme işlemi sonucunda;

50-59 puan aralığında olanlar E seviyesi,

60-69 puan aralığında olanlar D seviyesi,

70-79 puan aralığında olanlar C seviyesi,

80-89 puan aralığında olanlar B seviyesi

90-100 puan aralığında olanlar da A seviyesi olarak belirlenecek.