Gazete Vatan Logo

Yazın yenecek 10 süper gıda

Yapılan araştırmalar, bazı besinlerin hayatınızı değiştirecek özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Diyetisyen Betül Karakuş pancar, goji berry gibi süper besinlerin neler olduğunu ve sağlığa ne gibi faydaları olduğunu sıralıyor...

Yazın yenecek 10 süper gıda

1-Macar tozu

İnsanların iyi ve zinde hissetmelerine katkıda bulunuyor. Karbonhidrat, protein, lifin yanı sıra birçok vitamin mineral ve sağlığa yararlı bileşik içeriyor. Menopoz dönemlerinde sıkıntıları azaltıyor.

2-Baharatlar

Anti-oksidan ve anti-bakteriyel özelliğe sahiptir. Sindirimi kolaylaştırıcı etki gösteren kimyon, gaz söktürücü ve sinirleri yatıştırıcı etkisi gösterir. Kanserden korur. Kekik bağışıklık sistemini destekler. Acı bir tada sahip olan kırmızı biber, yüksek anti- oksidan kapasitesine sahiptir bağışıklık sistemini desteklediği biliniyor. Tarçın kan şekerini düzenler. Anti-mikrobiyal besin olarak anılır. Beyin aktivitesini artırıcı etki gösterir.

3-Matcha yeşil çayı

Vücuttan toksinlerin ve ağır metallerin atılmasını sağlıyor. En faydalı antioksidandır. Konsantre olmayı kolaylaştırıyor.

4-Baklagiller

Bir çalışmada haftada 4 kez baklagil tüketiminin, kalp hastalığı riskini azalttığı ve kan basıncını düzenlediği belirtildi.

5-Chia tohumu

Zengin protein, yağ ve lif içerdiği olan Chia omega-3 bakımından zengin; yani alfa-linolenik asit

Haberin Devamı

(ALA) taşıyor.

6-Hindistan cevizi yağı

Doğal bitki bazlı yağ olan ve antioksidan içeren Hindistan cevizi yağı trans yağ içermez. Tercih edebilirsiniz.

7-Gojj berry

İçerdiği beta-karoten sayesinde kalp hastalıklarıyla savaşmaya, kansere karşı korunmaya yardımcı oluyor.

8-Pancar

Doğal bir şifa kürü. Vitamin ve mineral içeriği oldukça iyi. Potasyum, magnezyum ve çinko mineralleri ile A ve C vitaminleri ve folik asit, karbonhidrat, lif içeriyor.

9-Enginar

Enginarın en büyük özelliği karaciğeri temizlemesinin yanı sıra safranın kolay akışını sağlamasıdır. Bedeni ve ruhsal bitkinliği giderir.

10-Kale

Yüksek A ve C vitamini içeriyor. 100 gramı günlük A ve C vitamini ihtiyacımızı fazlasıyla karşılıyor. Ayrıca kilo vermeye de yardımcı.