Gazete Vatan Logo

Yazılımda milli adım

Çok sayıda önemli kuruluşta kullanılan yazılımların yabancı olduğunu belirten Bakan Varank, “Bu yazılımların hızla yerlileştirilmesi için adımlar atacağız” dedi.

Yazılımda milli adım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kurumlarda kullanılan yazılımların çoğu yabancı yazılımlar. Birçok lisans ücreti bu yazılımlarla birlikte yurt dışına gidiyor. Arkadaşlarımıza burada acaba bunların millileştirmesi, yerlileştirilmesi ile ilgili nasıl destekler verebiliriz, inşallah onların da çalışmalarını yapacağız” şeklinde konuştu.

Dünyanın akıllı şehirler konseptine doğru ilerlediğini söyleyen Varank, “MOBESE olsun, AKOM olsun, AFAD’ın kontrol merkezi olsun, buralar aslında bu akıllı şehir konseptinin ilk nüveleri olarak adlandırılabilir” diye konuştu.

Varank, akıllı şehirler konseptinin trend haline geldiğini ve özellikle elektrikli otomobillerle birlikte insanların araçlarla şehre entegre olmalarının söz konusu olduğunu söyledi.

Hızla çalışacağız

Bakanlık olarak bu konularda neler yapabileceği ve Türkiye’nin önünün nasıl açabileceği hususunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Mustafa Varank, “Türkiye’yi bu trendi yakalayan bir ülke haline nasıl getirebilir, bunun çalışmaları için gayret ediyoruz. Bunlar bizim önceliklerimiz arasında. Burada arkadaşlarımızın bir takım şikayetleri oldu. Çok doğru şikayetler. Buralarda kullanılan yazılımların çoğu yabancı yazılımlar. Dışa kaynak aktarımının önüne geçmemiz lazım. Kullanılan yazılımlar için hızlı bir çalışma içerisine gireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı