Gazete Vatan Logo

Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili flaş iddia

Merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesinin avukatı Selami Ekici’den çarpıcı bir iddia geldi. Ekici, FETÖ'den tutuklu Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök’ün, helikopterdeki uçuş bilgilerinin yer aldığı cihazları söken Astsubay Aydın Özsıcak’a 100 bin lira verdiğini öne sürdü.

Yazıcıoğlu'nun ölümüyle  ilgili flaş iddia

BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinin avukatı Selami Ekici, Yazıcıoğlu'nun ölümünde FETÖ parmağı olduğunu öne sürdü. Ekici, kazanın ardından helikopterdeki cihazları söken askere FETÖ'den tutuklanan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök'ün 100 bin lira ödediğini söyledi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçeyle başvuran avukat Ekici, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök'ün helikopter kazasıyla ilgisinin araştırılmasını istedi.

SAVCILIĞA BAŞVURDU

Ekici, dilekçesinde şunları kaydetti: “15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımıza yönelik suikast timi içinde bulunan Aydın Özsıcak ve Davut Uçum isimli rütbeli subayların aynı zamanda Muhsin Yazıcıoğlu olayında da şüpheli olmaları ve helikopterdeki GPS cihazlarını sökmüş olmaları durumundan şüpheli olmalarından dolayı dosya tekrardan işlerlik kazandı. Baştan beri bu olayın örgütlü bir yapı tarafından işlendiğini söylüyorduk ve iddia ediyorduk. Özellikle de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki örgütlü bir yapıdan bahsediyorduk. En son olarak da geçmişte BBP'de de görev yapmış Ekrem Gök'ün, Cumhurbaşkanına suikast ekibinin şüphelisi Aydın Özsıcak'a 100 bin lira ödeme yaptığı tespit edilmiştir. Bu tespit neticesinde ödemeyi yapan bu şahıs tutuklanmıştır."

Haberin Devamı

KAMU DAVASI AÇILSIN
Avukat Selami Ekici, dilekçesinde şunları kaydetti: “FETÖ'nün eski Ege Askeri sorumlusu H.U.S.'nin beyanlarına göre, örgütün Afrika imamı N.İ.'nin Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde parmağı olduğuna dair beyanları ve İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'ya teslim ettiği evraklar olduğu iddia edilmektedir. Ekrem Gök'ün, N.İ. ile de ilişkili olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Adı geçen şüphelilerden davacı ve şikayetçiyiz. Söz konusu durumun araştırılarak adı geçen şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve şüpheliler hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmalarını bilvekale arz ve talep ederim."
YENİ ŞAFAK