Gazete Vatan Logo

Yazdığım kompozisyonu öğretmenim değiştirdi

Edirne'nin Keşan ilçesinde bir öğrencinin yazdığı kompozisyonun ödül alması nedeniyle 7 öğretmen hakkında soruşturma açıldı.

Keşan’da düzenlenen yarışmada 2. olan ancak Osmanlı padişahlarına hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma açılan kompozisyonu yazdığı öne sürülen öğrenci, “Yazdığım bu değildi” dedi

Edirne’nin Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilköğretim okulları arasında Cumhuriyetin 84. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmada ikincilik ödülü alan A.Ş.N.’nin yazdığı öne sürülen kompozisyonda Osmanlı padişahlarına hakaret edildiği gerekçesiyle 8 öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. İlköğretim öğrencisi A.Ş.N., yazdığı kompozisyonu öğretmeni A.P.’nin değiştirdiğini belirtti. Yekta Baydar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi A.Ş.N.’nin yazdığı iddia edilen “Cumhuriyet Gelince” adlı kompozisyonda, “1299 yılında Söğüt ve çevresine inen küçük ve kara bulut, yavaş yavaş büyüdü ve tüm Balkanlar’ı sardı. Bu kara bulutun altında tüm insanlar kendilerine olan saygınlıklarını yitirip, bir kişi için çalıştılar. Elde ettikleri her şeyi bir haine verdiler. Sonucunda da çoğu bu hainin emriyle öldürüldü” ifadeleri vardı.

“Yazım o kadar güzel değil”

A.Ş.N. şunları söyledi: “Derece aldığı açıklanan ve gazetelerde yayınlanan kompozisyonu ben yazmadım. Benim kompozisyonum başkaydı. Ama öğretmenim A.P., bu kompozisyonu değiştirmiş ve hazırladıktan sonra bana
’Soran olursa 1299’un 1919, Söğüt’ün söğüt ağacı, kara bulutların da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasından önceki düşmanlar olduğunu söylersin. Ayrıca yazının tamamını ben yazdım diyeceksin’ dedi. Ben de öğretmeninim söylediklerini ilettim. Ancak doğru bu değil. Benim yazım zaten o kadar güzel değil.”

ÖĞRENCİNİN KOMPOZİSYONU



























ÖĞRETMENİN KOMPOZİSYONU



Haberin Devamı