Gazete Vatan Logo

Yazarların abisini kaybettik

Aytekin Hatipoğlu, basın sektörünün ‘Aytekin’ abisi 67 yaşında hayatını kaybetti.

Yazarların abisini kaybettik

12 Temmuz’da geçirdiği kaza sonucu beyin kanaması geçiren Hatipoğlu, tedavi gördügü Reyap Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. 1951 yılında dünyaya gelen Hatipoğlu iletişim sektöründe fotoğrafçılıktan reklamcılığa, tiyatrodan editörlüğe kadar birçok alanda çalıştı. Hatta kendi ifadesiyle ‘sözlükçülük’ de yaptı. Sırasıyla Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah ve VATAN gazetelerinde çalıştı.

Yaptığı işi ise kendi sözleriyle şöyle anlatırdı: ‘Son 20 yılda 100’ü geçen yazarla çalıştım. Kimini yitirdiğimiz değerli kimseler vardı aralarında. Diplomatlar, devlet adamları, sanatçılar, siyasetçiler, akademisyenler ve gazeteciler... Ekonomiden siyasete, kültür-sanattan bilim ve teknolojiye; teoloji, tarih ve felsefeye, binlerce ve binlerce yazıyı yayına hazırladım. Bu yirmi yıllık “amansız mücadele” boyunca ne patronumu ne gazeteyi ne okuru ne de yazarı birinci planda tuttum. Her zaman birinci planda olan, önümdeki metindi. Bu sayede diğerleri kendiliğinden birinci plana oturmuş oluyordu.’

Hatipoğlu, 13 Temmuz 2017’de hayata veda eden yakın dostu ve çalışma arkadaşı Okay Gönensin ile gerçekleştirdiği nehir söyleşilerini kitaplaştırmıştı.

Haberin Devamı

Gönensin’in vefatının yıl dönümünde çıkacak kitap için çok heyecanlanıyordu. Ancak 12 Temmuz akşamı geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırıldı. 43 gün süren tedaviye olumlu yanıt veremedi ve önceki gün hayata gözlerini yumdu. Yakın dostunun adını yaşatmak için yazdığı “Okay’ın kitabı”, son eseri oldu.

Tören bugün

Hatipoğlu bugün, Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı-Çamlık Mezarlığı’na defnedilecek.