Dacia Türkiye’de satışını 500 bine çıkaracak

Dacia, 1966 yılında Romanya hükümetinin açmış olduğu ihale sonucu kurulmuş, adını Romanya topraklarının eski adı Daçya’dan alan bir marka. 1999 yılında Renault’nun tamamen satın aldığı markayı bugünlere getiren en önemli isimlerin başında Renault eski Başkanlarından Louis Schweitzer gelir. Türkiye pazarına da özel bir önem veren Schweitzen o dönemin yaklaşık 5 bin Euro”luk ucuz aracı olarak hedeflenen Logan’ın dünya prömiyerini Kapadokya’da gerçekleştirir. Birçok gazetecinin katıldığı lansmanda Logan’lar sağlamlığı ile övülmüş ekipmanlarının sadeliği ve azlığı ile eleştirilmişti. Ancak günümüzde Dacia markası hem Türkiye hem de tüm Avrupa’da satışlarda rekor üzerine rekor kırıyor. Geleceğin mobilitesi tüketicileri temel ihtiyaçlara ve gerçekten önemli alana yönelmeye davet ederken, Dacia’nın marka felsefesi de bu yöndeki beklentilere cevap veriyor.

Yeni Jogger geliyor

Türkiye’de ilham verici bir başarı hikayesine imza atan marka, temmuz ayında gerçekleştirdiği 3 bin 566 adetlik satış ve %8,7 pazar payı ile binek otomobil pazarında dördüncü sıraya yükseldi. SUV segmentindeki Duster ise 2022'nin ilk 7 ayında da en çok satan SUV unvanını koruyor. Yeni marka kimliğiyle Türkiye’ye son çeyrekte gelecek 7 koltuklu Jogger ve ardından en ekonomik elektrikli otomobil olma iddiasına sahip Spring, Dacia ürün gamının kapsayıcılığını artıracak ürünler. 2023 yılında markanın hedefi, 2004 yılında giriş yaptığı Türkiye pazarında toplamda 500 bin satış adedine ulaşmak.

Hedefte elektrikli Spring

MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş Türkiye'de yakaladıkları başarının marka felsefesinin Türk tüketicisinin beklentileriyle örtüştüğünü ortaya koydığını belirtmekte. Gelecek yıl 500 bininci Dacia’yı satmayı planladıklarını söyleyen Çağdaş son çeyrekte gelecek 7 koltuklu yeni Jogger’in binek otomobil pazarında önemli bir boşluğu doldurmayı herdeflediğini aktardı. Bir station wagonun uzunluğu, bir MPV genişliği ve bir SUV görünümüne sahip Jogger çok yönlü gerçek bir aile aracı olarak nitelenebilir. Çağdaş, “Örtüsü kaldırıldığından bu yana büyük bir merak uyandıran, %100 elektrikli Spring ise en ekonomik elektrikli otomobil olma iddiasıyla bizleri heyecanlandırıyor. 2023'ün ilk yarısında Spring modelimizi de ülkemize getirmeyi planlıyoruz" diyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR