Gazete Vatan Logo

Yazarlar Okullarda Projesi galası yapıldı

"Yazarlar Okullarda" Projesi Galası ve Yazarlık Atölyesi açılışı Üsküdar Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu´nda gerçekleştirildi.

Yazarlar Okullarda Projesi galası yapıldı

Düzenlene galaya İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile onur konuğu olarak katılan Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, Türk Edebiyatının kadim isimlerinden Beşir Ayvazoğlu , Çocuk Edebiyatımızın öncü isimlerinden Gülten Dayıoğlu,İl Milli Eğitim Strateji Geliştirme Bölümü Şube Müdürü Murat ADALI, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe koordinatörleri, yayınevi temsilcileri, çok sayıda yazar, Yazarlık Atölyesi öğrencileri ve öğretmenlerin katıldığı programda, İstanbul genelinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında hedeflenen 1 milyon öğrencinin kitap ve yazarıyla buluşmasının resmi olarak kaydının gerçekleştiği görüldü. 962.500 Öğrenci Yapılan 4076 etkinlikle, bin civarında yazarla okullarımızda buluştu.

Programın ardından Abdülaziz Av Köşküne geçildi. Burada Türkiye´de ilk defa gerçekleşecek olan Yazarlık Atölyesinin açılışı yapıldı. Ders için hazır bulunan öğrencilere ilk dersi İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız verdi.

Orhan Pamuk, Beşir Ayvazoğlu ve Gülten Dayığlu´nun da temsili ders anlatmaları kursiyer öğrencilerimizi mutlu etti. Salı ve Perşembe günleri seçkin yazarlar tarafından sürdürülecek dersler genç yazarlarımız için klavuz olacaktır, ifadesiyle İl Milli Eğitim Müdürü öncü bir projeyi başlatmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberin Devamı