Gazete Vatan Logo

Yazarın katili okuru çıktı

Yaşam koçu Beki İkala Erikli’yi önceki gece işyerinin önünde kurşuna dizen Sinem Koç, yazarı kitaplarına öfkelendiği için öldürdüğünü söyledi

Yazarın katili okuru çıktı

İstanbul Beyoğlu’nda önceki akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda yaşam koçu ve yazar Beki İkela Erikli (46), işyerinin bulunduğu apartmana girdiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. 4 kurşunla vurulan Erikli yere yığılırken, silah seslerini duyan apartman sakinleri bir kadını kaçarken gördüklerini söylemişti. Evli ve 14 yaşında bir oğlu bulunan Beki İkela Erikli olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Anneye itiraf...

Polis, olayın meydana geldiği apartman ve çevresindeki tüm güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Polisin çalışması sürerken Emniyet’i telefonla arayan bir kadın yazarın katilinin, kızı olduğu ihbarını yaptı. Şizofreni tedavisi gören kızı Sinem Koç’un kendisine, yazarı öldürdüğünü söylediğini anlattı. Annesine “Beki İkela’nın kitaplarını okudum. Çok öfkelenmiştim, çünkü o bir şeytandı, gidip işyerinin önünde öldürdüm” dedi. Anne de polisi arayıp cinayeti kızının işlediğini belirtti.

Üzerinde silah çıktı

İhbar üzerine polis, şüpheli Sinem Koç’u, akşam saatlerinde Küçükçekmece’de annesiyle kaldığı evde gözaltına aldı. Şüphelinin üzerinde olayda kullandığı 9 mm çapında tabanca ele geçirildi.

Haberin Devamı

Zarar vermesin diye...

Sinem Koç ilk ifadesinde cinayeti işlediğini kabul etti. 4 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra annesiyle kalmaya başladığı öğrenilen Sinem Koç, “Bunun kitaplarını okuduktan sonra akli dengem bozuldu. Kitaplarında meleklerden bahsediyordu. Ne meleği, kendisi bir şeytan. Başkalarına zarar vermesin diye öldürdüm” dedi.

‘Kızımız şizofreni hastası’

Sinem K.’nın ailesi kızlarının psikolojik tedavi gördüğünü ve şizofreni hastası teşhisi olduğunu ileri sürerek son dönemlerde ilaçlarını kullanmadığını iddia etti. Polis Sinem Koç’un gerçekten hasta olup olmadığını öğrenmek için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine bir yazı yazdı. Gelen rapora göre Sinem K.’nın resmi ifadesinin alınıp alınmayacağı netleşecek.