Gazete Vatan Logo

Yazarımız Ağaoğlu’na ödül

TSPB'nin sermaye piyasalarının gelişmesine ve bilinirliğinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği 2. TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Yazarımız Ağaoğlu’na ödül

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) sermaye piyasalarının gelişmesine ve bilinirliğinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği 2. TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Borsa İstanbul, Odeabank, Ziraat Yatırım Menkul Değerler’in ana sponsorluğu ile Takas İstanbul, İnfina Yazılım, JCR Avrasya Derecelendirme ve Yatırım Finansman Menkul Değerler’in altın sponsorluğunda düzenlenen törende toplam 7 farklı kategoride ödül dağıtıldı. VATAN Gazetesi yazarı Ali Ağaoğlu da ‘Sermaye Piyasası Basını’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Sermaye Piyasası Programı Ödülü’nü Medyascope TV üzerinden Ekonomi Sohbetleri gerçekleştiren Ali Ağaoğlu, Özgür Altuğ ve Şant Manukyan aldı.

Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla düzenlenen ödül töreninde konuşan SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, “2016 yılında dünya kırılgan bir süreçten geçerken maalesef ülke olarak biz de çok zor günler yaşadık. Bu zorlu süreci yüzde 2.9 büyüme oranıyla geride bıraktık. Ülkemiz açısından 2017 yılı 2016’dan çok daha olumlu geçecek” dedi. Ertaş, ödül töreninin sektör için önemini şu sözlerle vurguladı: “Birlik bu sene ikincisini düzenlediği ve geleneksel hale getirme konusunda kararlı olduğu ödül törenleri ile başarıların ödüllendirilmesinde öncülük misyonunu üstlendi.”

Haberin Devamı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ da sermaye piyasaları için bahar ve başarı döneminin başlayacağına inandığını belirterek, şunları belirtti:

“Sağlam, sağlıklı ürünlerle, finansal tüketicinin karşısına çıkacağız. Zor zamanlar beraberinde fırsatları da getirir. Sermaye piyasaları için bahar ve başarı döneminin başlayacağına inanıyorum. 2000 sonrası bankacılıkta yakaladığımız doğru regülasyon ve başarıyı, önümüzdeki dönemde doğru ürünlerle hareket edersek, sermaye piyasalarımızda da yakalayacağımıza inanıyorum.”