Gazete Vatan Logo

Yaz yağmuru kabus oldu!

Yaz yağmuru kabus oldu!

Yurt genelinde etkili olan sağanak yağışlar, hayatı felç etti. Ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Otomobiller sürüklendi. Çankırı’da ise sel suyuna kapılan 9 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

ADANA’da sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağış sele döndü, ev ve işyerlerini su bastı. Kentin her noktasında etkili olağan sağanak yağış caddelerde sele döndü. Bazı yollarda yağmur suyu yarım metreye kadar yükselince yüzlerce araç yolda kaldı.



50 kilo yağdı

Bartın’da metrekareye 50 kilogram yağış düştü. Kente merkezinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü yan tarafından bulunan derenin taşması sonucu Bartın - Ankara yolu sular altında kaldı. Belediye ekipleri ve karayolları ekipleri 1 saatlik çalışma sonunda yolu yeniden trafiğe açtı.

Karayolu kapandı

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde ise şiddetli yağış sonucu dereler taştı, evler sular altında kaldı. Sel suları nedeniyle Akçakoca - Alaplı karayolu ulaşıma kapandı. Karayolunun Çayağzı mevkiinde taşan sel suları nedeniyle ulaşım durdu, sürücüler zor anlar yaşadı. İş makineleri orta refüjde kanallar açarak suyu tahliye etti.

Elektrikler kesildi

SAKARYA’DA etkili olan sağanak yağış ardından Akyazı, Hendek ve Karapürçek İlçesi’nde derelerin taşması sonrasında çok sayıda köydeki evler su altında kaldı. Bölgede 10’un üzerinde köyde evlerin sel sularından etkilendiği, Karapürçek İlçesi’ne sabahtan beri elektrik verilemedi.

20 ton su çekildi

BURSA’nın Orhangazi ilçesinde de çok sayıda işyerini su bastı. Yağıştan en çok kapalı Pazar yerindeki esnaflar etkilendi. İki katlı dükkanların alt katları yağmur suları ile dolarken kullanılamaz hale geldi. Esnaflar bir yandan suyu boşaltmaya çalışırken diğer yandan tanker ve vidanjörlerle 20 tona yakın yağmur suyu çekildi.

Kızını kurtardı ama oğlu elinden kaydı

Aşırı yağışlar Çankırı’da can aldı. Şanlıurfa’dan Atkaracalar’ın İlker Mahallesi’nde gelerek çobanlık yapan Salih Kılıç, kızı ve oğlu ile birlikte Karadere Mevkii’nde bastıran şiddetli yağmur ve sele yakalandı. Azgın sulardan bir ağaca tutunarak kurtulan baba Salih Kılıç, 7 yaşındaki kızı Hülya’yı elinden tutarak sel sularından korurken, tüm çabalarına rağmen 9 yaşındaki oğlu Ali Kılıç’ı kurtaramadı. Sel bölgesine gönderilen kepçe, Salih Kılıç ve kızını tutundukları ağaçtan kurtarırken, 2 kilometrelik alanda yapılan sonucu Ali Kılıç’ın cesedine Karadere’nin alt bölgelerinde çalılara takılmış halde ulaşıldı.



Başkentte krater!

Ankara’yı etkisi altına alan sağanak yağışın ardından önceki gün Batıkent metro istasyonunu su basmıştı. Dün de yine Batıkent’te İlkyerleşim Mahallesi’ndeki 1237 Sokak’ta çökme meydana geldi. Çökmenin rögar kapağının suyu çekememesi nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Keçiören’de de sağanak yağış nedeniyle yollar sular altında kaldı. Araçlar yollarda kalırken bazı ev ve iş yerlerini su bastı.



Sefil Venedik...

Adana’da yağmur suları caddeleri göle döndürdü. Yüzlerce ev ve işyerini su bastı, araçlar yollarda kaldı. Vatandaş çareyi karada kayıkla gezmekte buldu. Mahsur kalan çok sayıda kişi de kayıklarla kurtarıldı. Meteoroloji yetkilileri Adana’da yağışların 3 gün süreceğini belirterek sel baskınlarına karşı uyarıda bulundu.



Hem toprak hem su yuttu

ZONGULDAK’ta derenin taşması sonucu bazı araçlar mahsur kalırken, Bartın’da ise ev ve işyerlerini su bastı. Zonguldak-Ankara Karayolu’nun 5’inci kilometresinde Asma Deresi’nin taşması sonucu karayolu ulaşıma kapandı. Yol kenarında park halinde olan araçlar mahsur kaldı. Bazı sürücüler araçlarını kendi çabalarıyla kurtarmayı başardı. Araçlar, hem suların altında kayboldu. hem de çamur halinde gelen toprğın altında kaldı...

METEOROLOJİ UYARDI

Yağışlar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tüm Türkiye’de etkili olan yağışların önümüzdeki haftada birçok bölgede etkisini sürdüreceğini belirtti. Yağışlar pazartesi gününden itibaren Marmara Bölgesi’ni terk ederken yarın güneydoğu Anadolu bölgesi hariç tüm Türkiye’de yağış bekleniyor. Çarşamba gününe kadar yağış özellikle Ege, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nde etkili olacak. Yetkililer, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı