Gazete Vatan Logo

Yaz için cilt bakımının şifreleri

Verde Sağlık Kliniği’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Fügen Erdoğan Çekin; yaza yenilenmiş girmek için cilt bakım önerilerinde bulundu...

Yaz için cilt bakımının şifreleri

Yaza hazırlık yapmaya başladığımız bu günlerde havaların bir güneşli bir yağmurlu olması, yaza hazırlanmak konusunda motivasyonumuzu düşürüyor olabilir ama; yaz nihayet geliyor. Bu yüzden güneş ve deniz hayalleri kurmaya başlarken cildimizi yaza hazırlamalıyız. Yaza girerken, hatta yazın ilk ayında bile yapıldığında riski olmayan cilt bakım önerileri...

Cilt bakımı

Kış aylarında soğuk, rüzgar gibi dış faktörler cildi yorar, kalınlaştırır, matlaştırır. Oksijenle cilde uygulanan antioksidan vitaminler ve hyalurinik asit cildin nemlenmesini ve parlamasını sağlar. Cildi yoğun güneşli günlere hazırlar.

Mezoterapi

Cilde yapılan bakımlar ve uygulanan kremlerin etkisini arttırmak ve ciltte biriken oksidasyon ürünlerini temizlemek için mezoterapi yapılır. Anti-aging etki için yaşa ve cildin durumuna göre her yaşta mezoterapi kürler yapılabilir.

Botoks

Yaz aylarında artan güneş ışığına bağlı olarak özellikle göz çevresi mimik çizgilerinde artma olur. Mimik çizgilerinin en etkili ve çabuk çözümü botoks enjeksiyonudur. Yaz aylarında da botoks yapılabilir, ancak işlem yapıldığı gün sıcaktan korunmak gerekir. Sauna ve sıcak banyodan da korunmalı.

Haberin Devamı

Leke tedavisi

Ciltte görülen lekeler tek çeşit değil bu nedenle tedavileri de farklı. Melazma dediğimiz fırça ile sürülmüş gibi duran lekelerin tedavisi yapılabilir. Ancak bu tedavi yöntemi sadece leke mezoterapisidir. Sir ağda sonrası bıyık bölgesinde görülen lekeler yazın koyulaşır. Cildin bütünlüğü bozulmadan yapılan mezoterapiler etkili ve tedavi sonrası nüksü azdır.

Lazer epilasyon

Lazer sistemleri ışık ile çalışır ve güneş ışığında etkisi artar. Özellikle cilt rengi koyu olanlarda epilasyon sonrası yanıklar oluşabilir. Epilasyon yapılacaksa güneşten korunulması gerekir. Epilasyondan 15 gün önce ve sonra güneşe çıkılmamalı.


Dermatoloji Uzmanı Dr. Fügen Erdoğan Çekin

Lazer cilt yenileme

Yaz aylarında kesinlikle yapılmamalı. Kışın yapılan lazer ile cilt yenileme sonrası cildin hassasiyeti 1 yıl devam eder. Bu nedenle lazer işlemi kış mevsiminde yapılsa bile onu takip eden yaz aylarında da güneşten çok iyi korunulmalı.

Haberin Devamı

Peeling

Son yıllarda farklı peelingler kullanılıyor. Cildin bütünlüğünü bozmadan yapılan peelingler düşünülebilir. Çok gerekmedikçe yazın tercih edilmemeli. Lekelenmeye neden olabilir. Özellikle koyu renk cilt tipi olanlarda yapılmamalı.

Örümcek ağı

Örümcek ağı profesyonel ellerde yapıldığında etkili bir tedavi. Özellikle sarkmalarda yapılır. İpler tamamen erir ve etkisi bu erime ile başlar. Amaç o bölgede bir reaksiyon yaratmaktır. Özel bir iyileşme süreci yoktur. Ancak çok sıcak havalarda ödem oluşturabilir. Bu nedenle sıcak yaz günlerinde yapılmaması iyi olur.