Gazete Vatan Logo

Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, hayatını kaybeden oğlu Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı. Yılmaz'ın cenazesini hastaneden babası Mesut Yılmaz aldı. Oğlunun naaşına omuz vererek cenaze aracına taşıyan Mesut Yılmaz'ın üzgün olduğu görüldü. Yakınları gözyaşlarını tutamadı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

Cumartesi günü evinde hayatını kaybeden eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor. Yavuz Yılmaz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile aralarında eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Tansu Çiller, eski TBMM başkanları Cemil Çiçek ile Köksal Toptan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile siyaset, iş, sanat ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz eşi Berna Yılmaz ve oğlu Hasan Yılmaz ile birlikte taziyeleri kabul ediyor.
OĞLUNUN NAAŞINA OMUZ VERDİ
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, sabah saatlerinde oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenazesinin bulunduğu Gayrettepe'deki özel hastane geldi. Oğlunun naaşına omuz vererek cenaze aracına taşıyan Mesut Yılmaz'ın üzgün olduğu gözlendi. Yavuz Yılmaz'ın cenazesi Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde getirildi. Cenazeyi hastaneye almaya gelen Mesut Yılmaz da cezane aracına binerek camiye geldi. Cenaze aracından indirilen Yavuz Yılmaz'ın cenazesini babası cami avlusana kadar taşıdı. Cenazenin alınması sırasında yakınları gözyaşlarını tutumadı. Mesut Yılmaz'ın yanında kardeşi Turgut Yılmaz, Eski Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül ve iş adamı Abdurrahim Albayrak da yer aldı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA TABUTA OMUZ VERDİ

Yavuz Yılmaz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cernaze törenine eşi Emine Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte geldi. Cenaze töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da tabuta omuz verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE EŞİ EMİNE ERDOĞAN, YILMAZ AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Yavuz Yılmaz'ın cenaze töreninde Mesut Yılmaz ile Berna Yılmaz'a başsağlığı diledi. Oğlunun ölümüyle derin üzüntüye boğulan Berna Yılmaz'ın bitkin olduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenaze törenine katıldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Yılmaz ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Emine Erdoğan'ın Berna Yılmaz'ı sarılarak teselli ettiği görüldü. Oğlunun ölümüyle derin üzüntüye boğulan Berna Yılmaz'ın bitkin olduğu gözlendi.

YILDIRIM DEMİRÖREN: BÜYÜK ACI, ALLAH KUVVET VERSİN
Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenaze törenine katılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Yılmaz Ailesi'nin acısını paylaştı. Demirören, "Büyük bir acı ailemiz için hepimiz için. Değerli bir gencimizi kaybettik. Başbakanımıza ve eşine Allah kuvvet versin" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

TAZİYELERİ KABUL EDİYORLAR
Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz cami bahçesinde taziyeleri kabul ediyor. Yavuz Yılmaz, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

* Fotoğraf Milliyet'ten alınmıştır
Eski Başbakanlardan Tansu Çiller de cenaze törenine katıldı.
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Bu arada cenaze töreninin düzenleneceği cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı . Cami önünde bulunan Mahir İz Caddesi'nin bir bölümü demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı. Yolun kullanmak isteyenler polis tarafından aranarak caddeye alındı.

Haberin Devamı