Gazete Vatan Logo

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı! 3. köprü hangi tarihe kadar açık?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü vatandaşlarca heyecan ile karşılandı. İstanbul'un iki yakasını birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü hangi tarihe kadar ücretsiz? Yavuz Sultan Selim Köprüsünün açılışına kimler katıldı? İşte merak edilen detaylar ile 3. köprü...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı! 3. köprü hangi tarihe kadar açık?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı. İstanbulun trafik sorununa bir alternatif olacak köprünün geçiş ücretleri ne zamana kadar ücretsiz. Peki köprü Cumhurbaşkanı ne açıklama yaptı. İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilgili merak edilen detaylar...

İstanbul'un iki yakasını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü dünya liderlerinin de katıldığı bir törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçişin ücretsiz olacağını açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyon, otobüs ve TIR'lar yarından sonra şehir içine giremeyecek" dedi.26 Ağustos Cuma günü açılan Boğaz'ın üçüncü gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne haftasonu vatandaşlar akın etmiş, hatta selfie yoğunluğu sebebiyle trafik kilit noktasına gelmişti.

Dünyanın en geniş ve en büyük asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde açılış sonrası haftanın ilk gününde durum açık görünüyor.

Haftanın ilk iş günü olmasına karşın 3. Köprü yani Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde trafik yoğunluğu azaldı ve akıcı bir trafik seyretti. Böylelikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de rahat bir nefes aldı.

Haberin Devamı

Yavuz Sultan Selim'de 4 gidiş 4 gelişten dolayı yoğunluk yok, köprüde çoğunlukla şehirlerarası otobüs ve ağır tonajlı araçlar görülüyor. Büyük araçlar bekleme yapmadan direkt geçiyorlar. ,

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

ERDOĞAN: DALGA GEÇENLER OLDU AMA KÖPRÜYÜ YAPTIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: "Köprünün temelini büyük bir coşkuyla attık. Dalgalarını geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Biz yapacağız dedik ve işte Halep oradaysa arşın burada, yaptık. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün adını siz koydunuz. Boğazın altından bir Marmaray var. İnşallah 20 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'nin açılışını yapıyoruz. Açılışını yaptığımız köprüyle denizin üzerinden üçüncü defa kıtaları birleştiriyoruz. Bu köprü hem tekerlekli, hem raylı geçişi sağlaması açısından öncü bir köprü. Bu köprü dünyada birçok yayınlara öncü olacak. Dünya filmleri buralarda çekilecek, bunu göreceksiniz. İnşallah Kanal İstanbul'un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Çanakkale Köprüsü'nün de hazırlıklarını yapıyoruz. Niye kıskanıyorlar bizi, işte bunlardan dolayı. 3. havalimanını da 2018'de açacağız. Üç katlı büyük İstanbul tüneli de var. Ekonomide tüm göstergeler olumlu yönde seyrediyor.
12-13 yaşında çocukları canlı bomba olarak kullanıyorlar. Bunlar Müslüman falan değil. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler, ama bu oyunu da biz bozacağız.
26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferinin 945. yıldönümü ve 1922'de Büyük Taarruz'un başladığı tarih o yüzden bugun açıyoruz.

Haberin Devamı