atv'nin sahibi kim?

atv'yi kim kurdu? atv, Satel adlı bir şirket tarafından yaratıldı. Şirketin üç ana ortağı vardı: Hüsnü Özyeğin (Fiba), Mehmet Emin Karamehmet (Çukurova Grubu) ve Dinç Bilgin (Bilgin Grubu)

Haberin Devamı

atv'yi kim kurdu? atv, Satel adlı bir şirket tarafından yaratıldı. Şirketin üç ana ortağı vardı: Hüsnü Özyeğin (Fiba), Mehmet Emin Karamehmet (Çukurova Grubu) ve Dinç Bilgin (Bilgin Grubu).

Dinç Bilgin'in, Turgay Ciner'e sattığı atv isim hakları ve bu kanala tahsis edilen geçici frekans haklarının asıl sahibi Satel'di.

Finansbank'ı büyütmeye odaklanan Özyeğin, Satel'in ortaklığından ayrıldı, hisselerini iki ortağa eşit oranda devretti. Satel'de Çukurova Grubu ve Bilgin Grubu baş başa kaldı.

Geçmiş hikâye. Özetleyeyim:

Çukurova ile Bilgin arasında atv'yi kim yönetecek kavgası çıktı. Bilgin, Karamehmet'i şirkette istemiyordu, önce Satel'de sermaye artırımına gitti. Nakit sermaye artırımına Çukurova Grubu katılmadı (katılamadı). Böylece Bilgin şirketteki hisse oranını yükseltti. Çukurova ise hemen mahkemeye başvurdu. Mahkemeye verilen dilekçede özetle "Sermaye artırımı kararından haberdar değildik. Bilgin Grubu bizi saf dışı bırakmak için bu yola başvurdu. Hile yaptı" denildi.

Mahkemeler devam ederken, Etibank'a el konuldu. Dinç Bilgin tüm şirketleri gibi Satel'i de Etibank borçlarına kefil gösterdi ve bu şirketlerin mal varlığına tedbir kondu. Bilgin, (SABAH gibi) Satel şirketinin en değerli varlığı olan isim hakkını önce Bilgin Yayıncılık'a geçirdi. Sonra isim hakkını (SABAH gibi) Turgay Ciner'e ait Merkez'e kiraladı. Ardından da TMSF'nin onayı ile atv'nin isim hakkını ve frekansını (RTÜK ikna edilerek ve kamu borcu tahsiline yardımcı olacak düzenlemelerin etkisiyle) Merkez'e sattı.

Olayların gelişimi özetle böyle.

Merkez Yayın Holding Sabah ile birlikte atv'nin de isim hakkını halka açarsa ortaya çıkacak bir başka garabete gelince...

Mehmet Emin Karamehmet, (Çukurova Grubu) açtığı 3 davayı da kazandı ve Satel'in yüzde 50 oranında ortağı olduğunu artık geri dönüşü olmayan yargı kararıyla resmen tescil ettirdi. Çukurova, katılmadığı genel kurulların seçtiği yönetim kurullarına ve onların aldığı kararlara itiraz edecek. Başka bir deyişle, "atv'nin yüzde 50'sini bana gerin verin" diyecek.

Anlayacağınız, halka açılması planlanan şirketin en önemli varlıklarından olan atv isim hakkının başka bir sahibi daha var. Karamehmet ile Turgay Ciner anlaşmadan atv'nin halka arzı da Sabah'ta olduğu gibi, ciddi sorunlara yol açabilir... Benden uyarması...

DİĞER YENİ YAZILAR