Gazete Vatan Logo

Yavrum ölürken bir şey demedi mi?

Tunceli’de şehit düşen Uzman Çavuş Ahmet Erol dün Konya’da binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidin annesi silah arkadaşına bu soruyu sordu. Cenazeye katılan herkes gözyaşına boğuldu...

Yavrum ölürken bir şey demedi mi?

TUNCELİ’nin Nazimiye İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit düşen 31 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Erol’un, naaşı memleketi Konya’nın Seydişehir ilçesinde toprağa verildi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Konya Valisi Yakup Canbolat, milletvekilleri Abdullah Ağralı, Muhammet Uğur Kaleli, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazede ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Abdullah Erol, “Ben seni yalnız koymadım ama sen beni yalnız koydun canım oğlum. Bu kadar cemaat, bu kadar millet olduktan sonra oğlum vatana feda olsun” dedi. Kardeşinin üniformasını giyen şehidin ablası Havva Kaya da gözyaşı döktü.

Ağlatan diyalog...

Şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından, cenaze namazının kılınacağı alana getirildi. Burada şehit Ahmet Erol’un silah arkadaşı Mustafa Öztaş, anne Ayşe Erol’un elini öptü, onu teselli etmeye çalıştı. Anne Erol, oğlunun silah arkadaşı Mustafa Öztaş’a, “Oğlum ölürken sen de yanında mıydın kuzum?” diye sordu. Öztaş’ın “Evet” cevabı vermesi üzerine anne Erol, “Allah seni korumuş yavrum. Yavrum ölürken hiçbir şey demedi mi?” dedi. Öztaş’ın, “Yanında doktorlar vardı. Bir şey söylemedi” cevabı üzerine acılı anne, “Hiçbir şey demeden gitti yavrum benim. Çok zayıflayıp gitmiş yavrum benim” diyerek ağladı. Anne ile askerin diyaloglarına şahit olanlar gözyaşlarına boğuldu. Şehit Erol, daha sonra mahalle meydanında kılınan cenaze namazının ardından mahalle kabristanlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘ŞEHİT OLURUM’ DİYE EVLENMEMİŞ

Köpeği Garip’i çok seven şehit Ahmet Erol’un, ailesinin ‘Evlen’ isteklerine karşı ‘’Şehit olacağım. Çocuklarım babasız büyümesin’’ diye karşı çıktığı öğrenildi.