Gazete Vatan Logo

Yavrum, burada mı kavuşacaktık!

Annesi, henüz 2 yaşındayken aşırı geçimsizlik nedeniyle evi terk eden Doğan Dişçi, 10 yıl önce babası Türkay’ı da kaybetti

Mersin’de amcası ile birlikte kalan Doğan Dişçi, 26 Nisan’da bir grup gençle tartıştı. Tartışma sırasında gruptaki bir kişi Dişçi’nin üzerine tiner döküp, ateşe verdi. Alevler içinde kalan Dişçi, ağır yaralandı. Gaziantep Devlet Hastanesi’ne sevkedilen Dişçi, hastanenin Yanık Merkezi’nde yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Hastane yönetimi, kendilerine ’Kimsesi yok’denilen Dişçi’ye manevi destek de olması amacıyla yakınına ulaşmaya çalıştı. Hastane ekibi, anne 65 yaşındaki Gülçin Dişçi’ye, Ankara’da ulaştı. Hemen Gaziantep’e gelen Gülçin Dişçi, evini terk ettiğinde 2 yaşında olan oğluna doktorlar sayesinde 16 yıl sonra yoğun bakımda kavuştu.

Vücudunun büyük bölümü yanık içinde bulunan Doğan Dişçi, “Yavrum seninle burada mı kavuşacaktık?” diye ağlayan kadının annesi olduğunu öğrenince gözyaşlarına hakim olamadı. Yanık Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Ahmet Erkılıç, şunları söyledi: “Hayati tehlikesi devam eden Doğan’ın kafası, yüzü, boynu, kolları, göğsü ve bacaklarının büyük bir bölümü tamamen yanmış. İç organları da büyük hasar görmüş. Yaşaması mucizeye bağlı. 16 yıldır anne hasreti çeken Doğan, annesini görünce mucize eseri reaksiyon gösterdi. Bu da hastanın iyileşmesinde etkin rol oynayabilir.”





Haberin Devamı